2017 orvosi ponthatár?
Szerintetek merre fog elmozdulni a ponthatár?
(igen tudom n+2ik kérdés, csak kíváncsi vagyok a véleményekre)
DOTE: 2014->407 2015->409 2016->425(!)
Tehát 2015-ről 16-ra, 16 pontos emelkedés történt, míg az előtte lévő évben 2 pontot emelkedett.
POTE: 2014->401 2015->403 2016->420(!)
Itt is 17(!) pont emelkedés történt.
Csak nekem fura hogy így elszálltak a pontok egy év alatt? Nyilván azért a tavaji érettségik könnyűek voltak. Viszont az ideiket én nem éreztem annak. Mondjuk itt a gyk-n szinte mindenkinek 85-95% emelt biosz-kémia-fizika érettségije van, de a saját iskolám - és ismerősi - kör(é)ben azért nem ennyire "jó" a helyzet. (az átlag 60-75% szóbelivel együtt)
Idén ráadásul kevesebben is jelentkeztek az orvosi egyetemekre, mint az előző években.
Funfact: 2012-ben mikor (még) _középszintű_ érettségivel be lehetett jutni az orvosira, 415 volt a ponthatár(DOTE). Pécsre is. 2011-ben 417(POTE, DOTE), ami még mindig alacsonyabb mint a mostnai, annak ellenére, hogy most emelt szintű vizsgát kell tenni.
Nyilván teljesen tisztában vagyok azzal hogy juli 26ig max tehenet lehet áldozni teliholdkor, nem jutunk egyről a kettőre. De így belegondolva nem tudom, hogy ennél hova tudna még feljebb menni a ponthatár...
Szerintem egyáltalán nem volt nehéz az idei érettségi, én a tavalyiakat nehezebbnek éreztem, de ugye kinek mi. Az én érdeklődési körömhöz jobban passzoltak a kérdések, lehet ezért éreztem könnyebbnek.
A ponthatár meg felmehet akár 499-ig is, bár tudom nagyobb az esélye hogy egy Brad Pitt által vezetett repülőgép zuhan rám miközben épp a kertben napozom, de hát, akkor is.
Én egy olyan 5 pontos emelkedést saccolnék átlagosan az orvosi karokon.
Neked hány pontod lett kérdező?
Nincs mindenkinek 85-95% emeltje(i),az átlag kb.60-70 körül írt. Tény,hogy vannak kiugróan magasak,de nem ez a mérvadó. Az elmúlt éveket kár nézni,mert egyik sem egyforma(azokkal az évekkel amikor még nem kellett emelt azt meg pláne felesleges).
Ebben az évben nehezebb volt a biológia,mint tavaly,és a kémia sem volt egyértelmű...emiatt szerintem a pontok 410-420 között lesznek,vagy alatta. Viszont szerintem,nem lesz olyan magas,mint tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!