A szenvedélyem vagy a jobb iskola?
Az a helyzet, hogy esélyem adódott egy olyan iskolában tovább tanulni, ahol kapok egy kis plusz képzést abból a szakmából amit késöbb szeretnék folytatni viszont bejutnék a városban a "legjobb" iskolába is.
Szerintetek melyiket válasszam?
(Igen tudom, nekem kell eldöntenem, de jó mások véleményét meghallgatni)
Elsővel nem értek egyet.
Minden bizonnyal középiskoláról van szó.
Még fiatal vagy, változhatnak a szenvedélyek, gondolatok, vágyak, célok, stb.
Egy jó iskola egy jó alapot ad, ahonnan bárhova mehetsz.
A kis plusz képzés a szakmát illetően meg az esetek 99%-ban semmit sem ér, kivéve ha fizikai munkáról van szó.
Szerintem olyat érdemes tanulni, amivel foglalkozni is szeretnél. Felételezve, hogy ez az iskola sem rossz.
A legjobb iskola meg nem biztos, hogy bármilyen előnyt jelentene a jövőben.
De ha az első egy szakmunkás, a második egy gimi, és te mindenképpen szeretnél továbbtanulni, akkor persze a másodikat válaszd.
Attól függ hogy mik a terveid. Ha komolyan gondolkodsz a felsőoktatásban akkor a gimi. Én gimibe jártam és valamiért azt veszem észre hogy egyetemen azok akik színvonalas gimikbol jöttek, jobban megállják a helyuket. Persze sokan mondják h hátrány ha nem szakkozepbol jöttél... De nálunk a szakkozepesek is csak az első 2 hétben voltak nyeregben aztan jött a különbség. Szakkozepekben nem tanultak meg tanulni, az erős gimiseknek pedig már nem volt ismeretlen az h napokat le kell ülni és egész nap tanulni. Így jött az a ciki helyzet hogy arányaiban véve több szakkozepes hasalt el mint gimis.
Amúgy a giminek a másik előnye a nyelvek. A szakkozepesek csak egy nyelvet tanulnak, a gimisek pedig kettőt. A mai világban pedig fontos a nyelv.
1. vagyok
Igazából azért nehéz, mert itt jön a szív vs. ész kérdés.
De ha jobban megnézzük, ha a szívére hallgat az ember, azt választja, amit szeretne, abban van egy kis ész is, mert ki választaná azt a dolgot, amit nem szeretne? Az kicsit ésszerűtlen lenne... míg követni az álmodat, ésszerű.
De én is azt mondom, hogy attól függ.
Ha úgy érzed, biztos vagy benne, hogy ezt a szakmát akarod folytatni, akkor hajrá!
Ha benne van a pakliban az is, hogy egyetemre mennél vagy valahol tovább tanulnál, akkor érdemes még kikérned hozzád közelállók, esetleg hasonló helyzettel már találkozott emberek véleményét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!