Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 1956 pár áldozatának pontos...

1956 pár áldozatának pontos neve kellene!? Kérlek írjatok le nekem párat vagy azt hol tudom megnézni?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
38%
Bordás András esztergályos aki munkából ment hazafelé és találkozott a csőcselékkel egyik azt mondta hogy ÁVH-s és az utcán agyonlőtték.
2010. máj. 19. 22:21
 2/8 A kérdező kommentje:
...
2010. máj. 19. 22:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Tényleg fontos!
2010. máj. 19. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért csodálkozol az első linkjén? A forradalomról csak istenítve beszélnek,de nem hitelesen. Egy ismerős család fia a határon volt katona, és ÁVH-snak nézték őt,is lelőtték. A nevét már nem tudom. Az ÁVH= Államvédelmi Hatóság ( ők voltak a börtönőrök stb ) A Határőrség pedig csak a határon szolgált. Egyforma volt az egyenruhájuk,annyi különbséggel,hogy a határőrök parolinja zöld vol,az ÁVH-é pedig kék. Közszájon úgy forgott,hogy vannak a kék ÁVÓ-sok,és a zöld ÁVÓ-sok.

Pesten swem csak az oroszok,meg a kommunisták lőtték le a forrdalmarákat.Nagyon sok civil és forradalmár halt meg a forradalmárok golyóitól,ami érthető is.

Legtöbbjük 16-18 éves gyerek volt,akinek azelőtt soha nem volt fegyver a kezében. Wittner Mária mesélte egy interjúban,hogy 17 évesen harcolt a rádió épületénél.Ott szereztek fegyvert,sőt ők adtak egy 16 éves fiúnak is. Ha lőtték őket,akkor visszalőttek.

Pontosan célozni csak azt tud,aki erre megtanítottak,és az ellenséget sem lehet úgy lőni,hogy ahol lőnek,ado lövök,mert biztosan az ellenség az.

Nagyon sok ártatlan ember is halt meg a fegyverhez nem értők miatt.

2010. máj. 19. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Még annyit: próbálj rákeresni a mosonmagyróvári sortűzre,ott biztosan találsz neveket is. De lehet,hogy van adat az 56-.os áldozatokról is.A II.,vh-ról találtam régebben egy ilyen névsort.
2010. máj. 19. 22:45
 6/8 A kérdező kommentje:
már mindenhol kerestem,de nem találtam!:(
2010. máj. 19. 23:23
 7/8 anonim ***** válasza:
azért akkoriban majdnem mindenki tudta kezelni a fegyvert. a munkásokat is vitték lőgyakorlatra, iskolában is volt ilyesmi. egyébként anyám mint orvos még a nyolcvanas évek végén is részesült lövészeti képzésben.
2010. máj. 20. 00:16
 8/8 anonim válasza:
2010. máj. 24. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!