Egy kis matematika?

Figyelt kérdés

Nos....

Lehet rossz kategóriába soroltam be, ezért elnézést.

Tehát ha: 800 ft bruttó bért kapok, 8 órás munka. 11 napot dolgoztam. 20 nap alatt (havonta) 99.100 ft nettó bért kapok.

A kérdésem az, hogy ha 11 napot dolgoztam, mennyi pénzt kapok 11 napra, tehát mennyi pénz jár erre a 11 napra?

A problémám az, hogy nem tudom a 800 ft bruttó-nak mennyi a nettója!?d

Ha valami infó kell írjatok. Remélem jól írtam le. Sürgősen érdekelne. Olyan írjon aki érti/vágja a matekot. Érthetően írjátok le, mert tök béna vagyok. Előre is köszi!

2017. jún. 22. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt ki tudod számolni, hogy ha 20 napra kapsz 99.100 nettót, akkor mennyi 1 napi nettó béred? Ha igen, akkor abból azt is megkapod, hogy 11 napra mennyit kapsz.

Amúgy a 11 a 20-nak durván a fele, tehát a bér is közel fele lesz.

Pontosan 54.505 jön ki a nettóra egyébként.

2017. jún. 22. 18:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak minimális matek.

Ha a bruttó bért csökkented az adóval, és járulékokkal, akkor megkapod a nettó béred.

Azonban vannak olyan esetek, amikor az adót és a járulékokat is lehet csökkenteni, így több lesz a nettód. Pl. családi kedvezmény

Illetve van, ami a bruttódat növeli, pl.: Pótlékok

Amúgy ha minden marad ugyanúgy, akkor arányosítod a 99.100Ft-ot,

(99.100/20) *11= 54505

2017. jún. 22. 18:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most márt értem....
2017. jún. 23. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!