Van itt olyan, aki tett már emelt magyar érettségit? Tanács?
Figyu, gyűlölöm a magyart, de nekem idén 90% lett a közép.
Te érzed, hogy mire vsgy képes, de egy emelt irtó sok energia befektetés.
Én matekból mentem. Egyébként állatira szeretem a matekot, és nem dupla anyi energiàt fektettem az emeltbe, hanem négy-ötszörös időt, nem is beszélve arról, hogy a szóbeli milyen volt.. Mégis csak 75% lett.
Próbáld meg. De készülj fel arra, hogy szabadidődben is azt fogod csinálni.
Nekem 84% lett idén az emelt magyar úgy hogy csak kb decembertől készültem ra, elolvastam minden kötelezőt eddig meg a legfontosabbakat az emelthez ajanlottbol, majdnem minden nap foglalkoztam vele. A szóbeli tetelsortokbol az idein kívül tudtam a tavalyit is meg az azelőttit, mert Csomó hasznos plusz információ van bennük. Az esszé írást lenne érdemes gyakorolnod, keress egy magyar tanárt aki átnézni neked. Osszefuggeseket kell tudni, tropusokat, ritmusokat felismerni. Minden (MINDEN) költő eletrajzarol tudok beszélni pár percet a fontosabbakrol (ebből kb 17 van) jóval többet is és sok fun factem van róluk.
Nem igazán tartom relevansnak a kozepszintuhoz való viszonyítást, az emelt magyarhoz kell egy olyan szintű és mélységű műveltség ilyen téren, amit csak akkor sajatitasz el ha tényleg szereted. Sokkal nehezebb mint egy emelt tori ahol megadnak egy konkrét anyagot és csak meg kell tanulni. Szerintem 3 hónap alatt ha csak erre koncentralsz és keresel valakit aki ért hozza és néha segít simán fel tudsz készülni. Nezegesd az előző felévek feladatiat, sok mindent világosabbá tesznek és idén se lett könnyebb. Írj ha kerdesed van, ha gondolod küldök olvasmány listát. Sok sikert !:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!