Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Töri érettségi kérdés?

Töri érettségi kérdés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én úgy tanulok törire, hogy egyszer elolvasom, mert tudom, hogy sok infó lesz, meg ott az atlasz is. Szerintetek, ha szinte csak a forrásból, és atlaszból állítom össze a tételt szóbelin, és azt mondom el (Persze egy-két mondatot magam is hozzáteszek), akkor arra hány pontot kaphatok az 50-ből. Azt tudom, hogy a forráselemzésre 12 pontot lehet kapni, de ezenkívül ott van az előadásmód, a felelet felépítése, a szaknyelv. Nekem kb 40 pont kell. Nem olyan nagy baj, ha 35 körül, de az már lehúzná az írásbeli 70%-ot. Szerintetek? Ti hogy látjátok? Akár 50 pont is lehetséges, ha nagyon jól használom az atlaszt, meg a forrást, hozzáteszek egy-két pluszt, de nem mindent magamtól tudok?

2017. jún. 19. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Középszintű töri érettségin ez teljesen okés, bár ha kérdésre nem tudsz válaszolni, az lehúzhatja.
2017. jún. 19. 12:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ez megnyugtatott :)
2017. jún. 19. 13:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Aki még úgy van vele, mint én, azt megnyugtatom. Így pár órával érettségi után, nem is értem, mitől féltem. Töriből elég nehéz tételt húztam. Széchenyi és Kossuth reformprogramját. Olyan forrást kaptam, hogy megszólalt. Mindent ki lehetett logikázni, az atlaszban is sok forrás volt. Megkockáztatom, hogy akár max pont lett, vagy közel ahhoz. De majd csak csütörtökön tudom meg.
2017. jún. 20. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:
gratulálok :)
2017. jún. 20. 14:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. jún. 20. 16:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló. Nekem mondjuk az atlasz egy szót nem segített. (19.szàzadi eszmeàramlatokat húztam) De konkrétan minden benne vol a forràsokban, full elég ha az ember egyszer elolvassa. Én paràztam úgyhogy tanultam is rà.
2017. jún. 21. 02:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Te már megkaptad az eredményt?
2017. jún. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!