Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valakinek lenne valami ötlete,...

Valakinek lenne valami ötlete, hogy hogyan lehetne elemezni a Harry Pottert? Főleg a filmet, vagy film és könyv összehasonlítás lenne a feladat.

Figyelt kérdés

Érettségi tétel, mint kortárs irodalom filmen, de ötletem sincs, hogyan lehetne irodalmian elemezni :D. Pár ötletem van, de amiket én összeszedtem az kevés lesz :/

Nem konkrét elemzést kérek, csak szerintetek milyen szempontokat kellene figyelembe vennem? :)

2017. jún. 16. 12:44
 1/3 anonim válasza:
100%

Hu mázlista vagy, hogy van ilyen tételed :O :)

Irodalmi szempontból mindenképp a könyvet lehet elemezni, a film csak segítséget nyújt hozzá. Azt ajánlanám a szereplőkre fektess nagy hangsúlyt, hogy ők honnan indulnak, milyen irányba fejlődnek, egy-egy esemény hogyan befolyásolja őket, egymáshoz fűződő viszonyuk stb...a könyv egyébként fejlődésregény is egyben. Kitérhetsz a forrásokra, amiket Rowling felhasznált az íráshoz: mitológiai alakok, legendák, latin szavas varázsigék..(ez azért fontos mert az irodalomban pl a romantika mint nagy műfaj is nagyon gyakran merítkezik a lovagi és mitológiai históriákból a népi témák mellett) Beszélj a Harry Potter utóéletéről, a társadalmi hatásáról, formálhatsz véleménnt, hogy szerinted miért legyen/ne legyen kötelező olvasmány stb...hirtelen ezek jutottak eszembe, igazából bármit összeköthetsz a filmmel, ha az van a tételben. Nincs könnyű dolgod, rengeteget lehet írni erről :D ha kiötlök még valamit, írok!

2017. jún. 16. 15:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, sokat segítettél! :)

Igen, így, hogy ezeket írtad valóban sok mindent össze tudnék szedni, csak nem tudtam honnan induljak ki :D

Kedvenc könyvem, rengetegszer olvastam az összes részt, ezen nőttem fel kb, nagyon örültem mikor megláttam hogy van ilyen tétel :D Csak ugye sosem úgy olvastam, hogy hogyan lehetne elemezni :)

2017. jún. 16. 15:33
 3/3 anonim válasza:

[link]

Itt minden hasznos információt megtalálsz!

2017. jún. 16. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!