Diákhitelesek, ti megbántátok, hogy felvettétek?
Most szeptemberben kezdeném az egyetemet, nagyon szeretnék egyetemre járni, de a szüleim nem tudnak benne támogatni. Szabad felhasználású diákhitelt vennék fel, ebből fizetném az albérletet, egyéb esetleges költségeket. Tanulnék, hogy legyen ösztöndíjam, és amennyit tudnék dolgoznék is, de nem egy laza órarendem lesz, amibe sok munka belefér. Szóval valamennyit kell felvennem, hogy el tudjak indulni.
Akik hasonló cipőben járnak/jártak, mik a tapasztalatok?
Aki nem vett fel diákhitelt az is leírhatja, hogy hogyan látja a helyzetet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
nekem nem volt hitelem és államis diák voltam, de ígyis folyton kellett a suli mellett, plusz kétszer is kényszer pihenőn voltam a munkahelyi kirúgások és magánéleti válság miatt....
nehogy azt hidd, a mi életünk egyszerűbb!
A kérdésre válaszolván:
HA ÚJRA KEZDHETNÉM AZ EGYETEMET SOHA NEM VENNÉM FEL!
TI SE VEGYÉTEK FEL SOHA!
...vagy tanuljon mindenki a maga kárán...
Nem bántam meg.
Nekem elég sok jött össze, de összességében ha ez a lehetőség nincs, akkor nem mehettem volna továbbtanulni, szóval nem bántam meg.
Az évközi munkával vigyázzál, mert két lovat megülni nem annyira egyszerű. Ha lelkiismeretesen akarod csinálni, akkor az ottani környezet is emészteni fog, és az iskolai környezet is. Továbbá az ottani semmittevés nem olyan semmittevés, mint amit otthon tapasztalsz. Szaktól függően, azért idő kell annak a sok tudásnak a leülepedéséhez, és nem csak papír gyár az egyetem, hanem a gondolkozásodat- a jellemedet is faragja. Manapság már pejoratív lett, de az értelmiség képző ereje a semmittevéssel, a jótékony gondolkodással- emberformálással valósul meg. (és a semmittevésnél nem bulizásra és kocsmázásra gondolok )
Egy hitelt visszatudsz fizetni, viszont egy ilyen életperiódust már soha nem fogsz tudni visszahozni, és bepótolni. Amit ott nem formáltak meg rajtad fiatalon, azt soha sem tudják már máshol a későbbi időkben bepótolni.
(Próbáld a munkát inkább nyárra tartogatni, és akkor dolgozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!