Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi legyek? Ti a helyemben mit...

Mi legyek? Ti a helyemben mit választanátok?

Figyelt kérdés

A suliban nagyon jó vagyok a humán jellegű tárgyakból, például magyarból rengeteg országos versenyen vettem részt. Viszont faktként a biológiát-kémiát választottam meg, mert ezek iránt is érzek huzalmat, és az orvosit tűztem ki célként. A helyzet az, hogy még a biológiát képes is vagyok tanár nélkül tanulni, de kémiából száguldunk a fakton és rengeteg olyan dolgot nem mond el a tanár, amely kulcsfontosságú lenne, és sokszor ez az oka, ha mondjuk gyengébb osztályzatot szerzek, ugyanis 4-es vagyok kémiából.Most egy nagyon jó tanárhoz járok magánórára,aki részletesen átveszi az egész anyagot, ő azt mondta, hogy erre a pályára ilyen emberek kellenek, mint én. Abban reménykedek, hogy vele meg tudom tanulni rendesen a kémiát.

Sajnos kettősséget érzek, elég önbizalomhiányos vagyok, sokszor ki sem nézem magamból, hogy képes lennék egy orvosit végigcsinálni, és néha szégyenérzetem van a magyartanárom előtt, hogy én orvos szeretnék lenne, úgy érzem nem néznék ki belőlem,pedig a kémiát leszámítva kiváló tanuló vagyok. :( A szüleim azt mondják, hogy a magyarral nem tudnék mit kezdeni, ha pedig nem a magyar,akkor a kémia-biosz érdekel,amivel már orvos is lehetnék,mert nagyon érdekelnek az operációk és maga a hivatás is. Ti mit tennétek a helyemben? Elmennétek egy magyartanárnak vagy vállalnátok a rengeteg munkát és kickázatot, hogy orvosok legyetek?

17/L

2017. jún. 14. 10:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Sajnos a saját határaim sem tudom, mert buosz-kémiából nem versenyeztem, idén kezdtem el intenzívebben tanulni, és nem tudom,mire vagyok képes. :(
2017. jún. 14. 10:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Drága!

Ha érzel magadban kellő elhivatottságot,és szorgalmat,ahhoz,hogy orvos légy,mi itt a kérdés?! Azt szeretnéd igazán,nem? Akkor? Hajrá. Nincs mellébeszéd. Meg tudod csinálni,csak higgy magadban. Biztos,hogy nem mennék el magyartanárnak,amikor lehetnék orvos is.

2017. jún. 14. 10:58
 3/4 anonim válasza:
74%
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Nekem minden tanárom azt mondta, senki ne menjen tanárnak, rosszak a munkakörülmények, kevés fizu, és ebben a zseniális rendszerben egyre több mindenkinek meg kell felelni. Plusz magyartanárt nem keresnek külföldön. Azzal leláncolod magad Magyarországhoz
2017. jún. 14. 11:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne mások döntsenek helyetted! Ha az orvosi az álmod, akkor hajrá! Egyébként egy kémia négyes sem a világ vége, emiatt ne aggódj :)) Az elhivatottság és a szorgalom a fontos, ha erre a pályára lépsz. Sok sikert!
2017. jún. 14. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!