Mi legyek? Ti a helyemben mit választanátok?
A suliban nagyon jó vagyok a humán jellegű tárgyakból, például magyarból rengeteg országos versenyen vettem részt. Viszont faktként a biológiát-kémiát választottam meg, mert ezek iránt is érzek huzalmat, és az orvosit tűztem ki célként. A helyzet az, hogy még a biológiát képes is vagyok tanár nélkül tanulni, de kémiából száguldunk a fakton és rengeteg olyan dolgot nem mond el a tanár, amely kulcsfontosságú lenne, és sokszor ez az oka, ha mondjuk gyengébb osztályzatot szerzek, ugyanis 4-es vagyok kémiából.Most egy nagyon jó tanárhoz járok magánórára,aki részletesen átveszi az egész anyagot, ő azt mondta, hogy erre a pályára ilyen emberek kellenek, mint én. Abban reménykedek, hogy vele meg tudom tanulni rendesen a kémiát.
Sajnos kettősséget érzek, elég önbizalomhiányos vagyok, sokszor ki sem nézem magamból, hogy képes lennék egy orvosit végigcsinálni, és néha szégyenérzetem van a magyartanárom előtt, hogy én orvos szeretnék lenne, úgy érzem nem néznék ki belőlem,pedig a kémiát leszámítva kiváló tanuló vagyok. :( A szüleim azt mondják, hogy a magyarral nem tudnék mit kezdeni, ha pedig nem a magyar,akkor a kémia-biosz érdekel,amivel már orvos is lehetnék,mert nagyon érdekelnek az operációk és maga a hivatás is. Ti mit tennétek a helyemben? Elmennétek egy magyartanárnak vagy vállalnátok a rengeteg munkát és kickázatot, hogy orvosok legyetek?
17/L
Drága!
Ha érzel magadban kellő elhivatottságot,és szorgalmat,ahhoz,hogy orvos légy,mi itt a kérdés?! Azt szeretnéd igazán,nem? Akkor? Hajrá. Nincs mellébeszéd. Meg tudod csinálni,csak higgy magadban. Biztos,hogy nem mennék el magyartanárnak,amikor lehetnék orvos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!