Önköltséges képzésen is el kell érni minimum kreditet?
elvileg 2 félév alatt el kell érni a 30 kreditet.
Na most,ez nekem nem (fog) sikerül(ni).
De mivel önköltséges vagyok, így nem rúghatnak ki,ugye?
20L
A mi évfolyamunknál ez a szabály az államilag támogatottra járókra vonatkozik, tudtommal a felsőoktatási törvényben van benne, és ha nem teljesíted, átkerülsz fizetősre. De ha már fizetősön vagy, nem szűnik meg a jogviszonyod emiatt.
Az más kérdés, hogy az egyetem hozhat önálló szabályokat, nálunk pl egy tárgy 6. vizsgaalkalomra, vagy 3. felvételre nem teljesítése miatt kirúgnak, ahogyan egy bizonyos (igen alacsony) görgetett átlag alatt is. Hogy nálatok van-e ilyen, azt nem tudom. 20/F
Igen,én sem tudok olyanról,hogy önköltségeseket kirúghatnak kredit miatt.
Csak akkor,ha 4.vizsgaalkalomra vagy 3.tárgyfelvételre sincs meg az adott tárgy.
1#: Nem kell szemesztert ismételni (tekintve hogy nincs is ilyen, hogy szemeszter ismétlés), egyetemen csak a bukott tárgyakat kell ismételni. És igen, más szabály van az önköltségesekre, tekintve hogy ők tényleg fizetnek a diplomájukért, míg a kérdésben lévő feltétel az állami ösztöndíjhoz kapcsolódik csak. Ha nem kap állami ösztöndíjat nyilván nem vonatkozik rá ugyanaz a szabály. Látszik, hogy semmi közöd az egyetem működéséhez akkor hülyeséget minek válaszolsz?
2 szemeszter alatt 36 kreditet kell megszerezni, de ez csak az állami ösztöndíjasokra vonatkozik. Illetve őket se rúgják ilyenkor ki, csak elveszik az ösztöndíjukat és átsorolják őket önköltségesre. Olyan viszont lehet, hogy az elején van egy minimum elvárás. Nálunk az első 3 aktív szemeszter során összesen min 45 kreditet el kell érni, különben megszűnik a jogviszony. De ez nem központi szabály viszont vonatkozik államisra és önköltségesre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!