Egy hét alatt meg lehet tanulni az irodalom tételeket?
Röviden:
Egyáltalán semmit se tudok irodalomból, alapműveltségem nulla. Van esélyem felkészülni szóbeliig, úgy hogy meg legyen az 5-ös? (>80%)
Történelemmel kezdtem, mert az érdekel is valamilyen szinten, meg abból elég jó alap tudásom van, hiszen emelten tanultam 4 évig, de csak középszinten érettségizek belőle. Angolra nagyon nem készülök, nem félek tőle, nyelvtant gyorsan megtanultam, hiszen az nem hosszú, fizikát meg utolsó hétre hagyom, mert azt tartom a legfontosabbnak és azt szeretném a legkevésbé elfelejteni a felelés idejére.
Viszont most néztem rá az irodalom tételekre (osztálytársamtól kaptam őket), és lehetetlennek tartom, hogy ezt meg tudjam tanulni. Nem csak egy hétre lenne sok, de szerintem úgy egyáltalán a hátralévő 2 hét se elég rá. Sajnos a többi tantárggyal ellenben irodalomból semmi műveltségem nincs, hiába voltam belőle szín 5-ös, elfelejtettem mindent, amit valaha megtanultam :/ Tavaly év végén írtunk egy tesztet az összes eddig tanult dologról, 4%-ot sikerült elérni. Ennyi a tudásom...
Szeretnék mindenből 5-öst elérni, eddig írásbeli mindenből jól sikerült, viszont az is magyarból lett a legrosszabb (81%).
Köszi a tanácsot. Csak azért nem szeretném a használható segédletekre alapozni az egész felkészülést, mert félek, hogy nem mindegyik tételhez lesz megfelelő könyv.
Például lehet, hogy Shakespeare-ről egy egész könyv lesz életrajzzal együtt, Bessenyei meg lehet, hogy csak úgy elvétve benne lesz valamelyik szöveggyűjteményben. Nem akarom, hogy kellemetlen meglepetés érjen :/
Valóban nem magyarral tanulok tovább. Attól függetlenül, hogy humán osztályba járok fizikával meg matekkal haladok tovább, azok is sikerültek a legjobban :D
A tanárral jó kapcsolatom van, meg igazából az összes engem tanító tanár jó fej, segítenek bármiről is van szó, szóval a tanár jóindulata tuti meg lesz. Most naponta 4 tételt tanulok meg/olvasok át. Ezek mellé, ott lesz a felkészülési idő, szöveggyűjtemény, a tanár jóindulata, ha magabiztosan végigbeszélek 10 percet, szerintem nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!