Ezek a tulajdonságok melyik szakkal azonosulnak?
11.-es vagyok gimiben, jövőre érettségizek.
Nem igazán tudom még,hogy melyik egyetem milyen szakára jelentkezzek majd,de myáron mindenképpen szeretnék dönteni.
Amik érdekelnek/amikben jó vagyok: könnyen tanulok nyelvekeket, eddig hármat beszélek( nyelvi előkészítő osztályba járok), imádok utazni(be akarom járni az egész világot,a kevésbé ismert helyeket is) ,imádom a nemzetközi környezetet, szeretnék majd "kiöltözve" dolgozni járni( nekem ez is nagyon imponál) érdekel a gyermekvédelem.
Ezek alapján melyik egyetemen melyik szak "passzolna" hozzám leginkább?
18L
*természetesen nem ezek alapján fogok dönteni,csak érdekelnek a lehetőségek, hogy ti( főleg akik már egyetemen van ak), mit javasolnátok ezek alapján.
Az hogy jól beszélsz nyelveket, mindenképpen magy előny, de a szakmát általában nem ehhez/emiatt érdemes választani. Ez előny lesz az állásinterjúkon.
Amiket leírtal az alapján egy idegenvezetőt tudok elképzelni. A gyermekvédelem az meg magáért beszél, járhatsz kiöltözve bárhová. Én mondjuk nyelvtanár szakot javasolnék, pl.: angol-francia szak (vagy amit beszélsz :D), és mellé elvállalod az iskolában a gyermekvédelmi feladatkört (ilyen tipikusan általános iskolában van). Mellékállásként is oktathatsz, idegenvezethetsz - pl júliusban, amikor a tanároknak szünet van, pl elmehetsz különböző országokba akár magyar idegenvezetést is tartani.
Ok,akkor szeretek utazni+ szeretem más népek kulturáját megfigyelni.
Én még diplomatára gondoltam + jog mellé ...talám.
A nővérem tanul egyszerre 2 szakot,nemzetközi tanulmányokat és jogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!