Szóbeli érettségi menete? Többi lent
Tavaly nálunk úgy volt, hogy a tanárok egy hosszú sorban ültek egymás mellett, középen volt a vizsgaelnök.Összesen legalább 8-10-en voltak. Délelőtt szinte mindig bent ült az összes tanár, de délután már volt olyan mikor volt bent 2-3 és kész. A felelők a tanárokkal szemben ültek, és a padok cikk-cakkban voltak elhelyezve hogy mindenkire rá lehessen látni, puskát ki lehessen zárni...stb. Én délben kezdtem meg a szóbelit, és bizony bent voltam fél 5-5 óráig. Ha nagyon kellett akkor ki lehetett menni, de csak mielőtt kihúztam volna a tételt, ha már kihúztam volna, nem mehettem volna ki. Én egyszer sem mentem ki.
Kihúztam a tételt, bemondtam a sorszámát, és a helyemre mentem kidolgozni. Nálunk a vizsgaelnök szigorúan nézte a fél óra felkészülési időt, és szólt is ha letelt, akkor ki kellett menni, és felolvasni. A felelet végén tettek fel 1-2 kérdést, főleg annak aki nem virított nagyot, azokból próbáltak kihúzni kérdésekkel még 1-2 pontot.
Az én osztályom 2 napig vizsgázott. Az utolsó nap 16:00-ra mindenkinek be kellett menni az eredményhirdetésre. A vizsgaelnök haladt a névsorral sorban, úgy szólított ki minket, és adta át személyes gratulációval a bizonyítványt. Akinek kiemelkedően szép volt a felelete, azt megemlítette a beszédében, kaptak egy oklevelet és kész, mindenki mehetett amerre látott.
Az egész érettségi túl van misztifikálva egyébként. Tényleg nem egy nagy cucc. Mindenki ezt mondja, én sem hittem el amíg túl nem lettem rajta, de tényleg így van. Utólag könnyű volt, de amikor benne voltam, azt hittem belehalok :D :D
Jó érzés ma már visszagondolni erre az időszakra. A készülésre, az izgalomra...Neked is menni fog!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!