Attól függ, hogy milyen a tanrend illetve mennyire nehezek a képzések.
2 levelezőt végül is meg lehet csinálni, ha az órák nem ütköznek egymással. Illetve még 1 nappali és 1 levelező is lehet kompatibilis, ha úgy sikerül felvenni órákat és vannak olyanok ahol nincs kötelező katalógus és nem probléma, ha 1-1 óra kimarad. 2 nappali viszont már nem biztos, hogy összeegyeztethető. Csak ez így iszonyat sok és minden perced be lesz osztva. Az is előfordulhat, hogy épp csak a minimumot fogod tudni teljesíteni. Illetve könnyítésnek van olyan, hogy egyéni tanrend, de kérdés, hogy engedélyezik-e, mert nálunk csak a sportolók meg ehhez hasonlóak kapják meg pl kismamák meg már nem.
Én speciel levelezős vagyok és mellette dolgozom, de sokszor még így is nehéz. Nem mernék bevállalni se plusz munkát se másik képzést emellé. Mondjuk azt hiszem itt olvastam már olyat, hogy valaki párhuzamosan járt 2 egyetemre.

Igen, lehetséges, de erősen függ a két szaktól, amit elvégeznél. Vannak olyan szakok, amiket jól lehet kombinálni (főleg ha van átfedés és el tudsz fogadtatni bizonyos tárgyakat), de olyan szakok is akadnak, amik mellé nem fér bele még egy szak. Nekem sok ismerősöm csinál egyszerre két szakot, akár két különböző egyetemen, mindkettő nappali képzés. Lehetséges, de sokszor áldozatokkal jár, dolgozni mondjuk biztos nem fogsz mellette, és borítékolható, hogy valamelyik képzésen túlcsúszol a képzési időn, ha nem mindkettőn.
Azt jó tudni, hogy egyszerre egy képzésre nyerhetsz felvételt, szóval csak eltolva tudod elkezdeni a második képzés, mikor az első szakra már fél éve, vagy egy éve jársz.

Nagyon függ a két szaktól.
Pl orvosi mellett mérnökit lehetetlen, de mondjuk egy dietetika mellett élelmiszermérnökit szerintem el lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!