Ha egy másik egyetemre szeretnék átjelentkezni, akkor évet kell ismételnem utána?
BGE penzugy szamvitelre fognak felvenni a pontjaim alapjan, de BME szinten psz-re szerettem volna bekerulni, de nem lesh annyi pontom foleg b nincs meg a nyelvvizsgam.
Igy hat uvy terveztem h egy evet maradok BGE-n es majd kovi szeptembernen atjelentkezek BME-re.
Csak hat nem tudom, hovy evet kell ismetelnem? Mert ugye ugyan arra a szakra jelentkezek csak mas intezmenybe.
Attól függ, hogy mennyire fogadják el a tárgyakat leginkább. Ha szerencséd van, akkor megúszod annyival, hogy egyszerre 2 évet kell teljesítened, hogy behozd a lemaradást.
Ebben az egy évben meg megcsinálhatod esetleg a nyelvvizsgát is. Vagy passziválsz és újra beadod a jelentkezésed.
Nem fognak átvenni. kth.bme.hu-n megtalálod a felvételi és átvételi szabályzatot. 1-2 éve még benne volt, hogy csak akkor vesznek át, ha egyébként is elérted volna a ponthatárt.
Ez akkor működhet, ha újra érettségizel/szerzel nyelvvizsgát és amikor már elég pontod van, akkor újra felvételizel a BME-re. Ha így felvesznek, akkor el tudod fogadtatni azokat a tárgyakat, amiket a BGE-n már megcsináltál, így nem kell őket újra megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!