Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ennyire fontos a nyelvvi...

Miért ennyire fontos a nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Semmi értelme nincs, ha az ember úgysem fogja használni az idegennyelvet a munkájában... Mégis kötelező a diplomához.
2010. máj. 17. 19:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki már diplomázik, egy középfokút is le tud tenni ha kell ha nem.
2010. máj. 17. 19:48
 2/13 A kérdező kommentje:
De minek? Ráadásul nem két fillér, csak pénz és időpocsékolás.
2010. máj. 17. 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, talán aki ezt a törvényt benyújtotta, annak lehet, hogy van egy nagyon jó ismerőse, akinek van egy nyelvvizsga központja. Vagyis most jó kis biznisz lett ebből a nyelvtanulásból, mert kötelező.

Amúgy fontos a nyelvtudás, angol nyelv nélkül elég nehéz lenne manapság csinálni valamit, mert lassan alapfeltétel. Talán most még nincs rá szükség, de kitudja mi lesz később.

Szent István is megmondta, hogy gyenge lábakon áll az az ország, ahol nem beszélnek idegen nyelvet.

2010. máj. 17. 19:54
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy sosem tudhatod, hova vet az élet, és nem árt, ha középszinten beszélsz egy nyelvet.

Akár te mész ki külföldre, akár külföldiekkel találkozol itthon, és kommunikálni kell velük.

Van egy olyan mondás, miszerint az értelmiségi kultúrember rendelkezik legalább egy érettségivel, beszél egy nyelvet, és tud zenélni egy hangszeren.

2010. máj. 17. 19:55
 5/13 anonim válasza:
100%
egyetértek az előttem szólóval
2010. máj. 17. 20:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Ebben igazatok van, viszont mit sem ér megszerezni százezrekért azt a fránya nyelvvizsgát, ha utána csak néhány évig nem használja az ember a nyelvet, és elfelejti. Aztán meg már sodorhat az élet külföldre...
2010. máj. 17. 20:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A diploma azért diploma, mert valamit teljesíteni is kell hozzá. Illetve, szerintem nem rossz az, ha az anyanyelveden kívül meg tudsz szólalni más nyelven is.

Nekem speciel 1 felsőfokút és egy szakmai közepet kell letennem a diplomához, 2 különböző nyelvből.

2010. máj. 17. 20:09
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
Amúgymeg nyelvvizsga nélkül nem is tudom hogy lehet főiskolára menni. Én most készülök oda, de még felsőfokú nyelvvizsga mellett sincs sok esélyem.
2010. máj. 17. 20:10
 9/13 anonim ***** válasza:
+35 pont azért komolyan beszámít a felsőoktatási felvételibe
2010. máj. 17. 20:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Két emelt szintű érettségivel is ugyanott lehet az ember, és ha nem tipikusan olyan szakra jelentkezik az illető, ahova fontos a nyelv, még jobban is járhat vele.
2010. máj. 17. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!