Miért ennyire fontos a nyelvvizsga?

Nem tudom, talán aki ezt a törvényt benyújtotta, annak lehet, hogy van egy nagyon jó ismerőse, akinek van egy nyelvvizsga központja. Vagyis most jó kis biznisz lett ebből a nyelvtanulásból, mert kötelező.
Amúgy fontos a nyelvtudás, angol nyelv nélkül elég nehéz lenne manapság csinálni valamit, mert lassan alapfeltétel. Talán most még nincs rá szükség, de kitudja mi lesz később.
Szent István is megmondta, hogy gyenge lábakon áll az az ország, ahol nem beszélnek idegen nyelvet.

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy sosem tudhatod, hova vet az élet, és nem árt, ha középszinten beszélsz egy nyelvet.
Akár te mész ki külföldre, akár külföldiekkel találkozol itthon, és kommunikálni kell velük.
Van egy olyan mondás, miszerint az értelmiségi kultúrember rendelkezik legalább egy érettségivel, beszél egy nyelvet, és tud zenélni egy hangszeren.

A diploma azért diploma, mert valamit teljesíteni is kell hozzá. Illetve, szerintem nem rossz az, ha az anyanyelveden kívül meg tudsz szólalni más nyelven is.
Nekem speciel 1 felsőfokút és egy szakmai közepet kell letennem a diplomához, 2 különböző nyelvből.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!