Pénzügy-számvitel BCE választható tárgyak?
Pénzügy-számvitelre jelentkeztem a BCE-re. Átnéztem a tematikát és felmerült bennem pár kérdés.
Arra lennék kíváncsi, hogy melyik kőtelező és szabadon választható tárgyakat lenne érdemes felvennem majd.
Be kell-e járnom a nyelvi órára, ha már rendelkezem felsőfokú nyelvvizsgával vagy elég bevinnem a bizonyítványokat?
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy mely oktatókat érdemes nagy ívben kerülnöm?
Kőtelezően választható tárgyak: (én az első kettőre gondoltam).
- Munkagazdaságtan
- Környezetgazdaságtan
- Gazdaságföldrajz
- EU ismeretek
Szabadon választható tárgyak:
- Bevezetés a politikatudományba
- Filozófia
- Gazdaságpolitika
- Gazdaságpszichológia
- Gazdaságtörténet
- Környezetpolitika
- Gazdaságszociológia
- Vállalatgazdaságtan gyakorlat
Válaszotokat előre is köszönöm szépen.
Azt úgy írják, hogy kötelező.. ilyen helyesírással hogy kerülsz be egyáltalán?O.o
Egyébként meg kötvállból 3 társadalomtudományit és 3 elméleti-gazdaságtanit fel kell venned és a munkagazdaságtan nem tartozik egyikbe sem, szabadon választhatókba pedig besoroltál egy csomó kötvállt. Valamit itt elnéztél, nézd át az operatív tantervet.
Elnézésedet kérem, hogy egy szót rosszul írtam le. Úgy gondolom, hogy mindenkivel elő szokott fordulni néha-néha, főleg ha az ember agya éppen máshol is jár.
A BCE honlapján lévő mintatervet néztem és ott így szerepelt, a tantárgy leírásokat már átolvastam és próbálom a saját mintatervemet összeállítani, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen ilyenekkel foglalkoznom.
[url] [link]
Nem hozza be amit linkeltél de akkor leírom, hogy mik vannak:
Elméleti gazdaságtani (ebből 3 kell)
-környezetgazd
-nemzetközi közgazd (+)
-Intézményi közgazd (+)
-gazdföci
-egyedi projektek vezetése (+)
-üzleti info
Társadalomtudományi (ebből is 3)
-Eus ismeretek
-gazdszoc
-bevezetés a politikatud.-ba
-filozófia
-gazdtöri
-fejezetek szocpszhihoból (+)
-gazdpsziho (+)
-EU-s belső piac (+)
Én pl azokat fogom felvenni, ahova + jelet raktam.
Köszönöm a válaszokat :)
Egy kicsit már okosabb lettem a témával kapcsolatban.
Jó hallani, hogy a nyelvre nem kell majd bejárnom, legalább arra nem megy el felesleges időm.
Igazából a markmyprofessor.com oldalon szoktam utána olvasni a tanároknak és eddig szinte mindig bevált az amilyen véleményeket írtak ott, természetesen kivételek is akadtak.
Akkor csak reménykedek, hogy majd a könnyebb tárgyakra is lesz lehetőség jelentkezni. Nem lenne kellemes az eleve nehéz tárgyak mellé még nehéz töltelék tárgyakat is kifogni. :-/
4#-es hozzászóló.
Én is nagyjából ezeket néztem ki magamnak így elsőre, aztán meglátjuk, hogy miket tudok majd felvenni. :)
Egyenlőre nem jut eszembe több kérdés, de ha eszembe jut még valami, akkor elképzelhető, hogy írni fogok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!