Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen egy vizsgaidősza...

Tényleg ilyen egy vizsgaidőszak? :D

Figyelt kérdés

Most kezdődött a nővéremnél a vizsgaidőszak..

Nagyon ki vannak borulva az egyetemista barátnőivel . Megkérdeztem,hogy miért ilyen rossz.

És azt mondták,hogy ilyenkor egész nap otthon ülsz,tanulsz,sorozatokat,fiomeket nézel,annyit zabálsz mint egy disznó, csak akkor látsz embereket,ha éppen azért kell kimenni a házból,mert vizsgára mész . És az idegeid is tönkremennek,sírógörcsöket kapsz és úgy érzed itt a vég.:DDD

Ez tényleg ilyen durva?:D

A nővérem és a barátai a Corvinus egyetemre járnak valamilyen matekos szakra és azt hiszem 13 db vizsgájuk lesz most.

12L

2017. máj. 23. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem ilyen volt. Bár én nem az alkatrac szigorához hasonlíthatóan kemény matek szakra jártam, hanem műszaki fősulira. És pont a vizsgaidőszakokat szerettem legjobban. Bár hobbim is volt mindaz amit tanultam, például a villamosság. Szerettem a nyugalmat hogy otthon "alfába merülve" fekve az ágyon készülhetek a vizsgára. De akadt egy-két tantárgy amiből előszeretettel szívattak mindenkit, így én sem voltam kivétel. Ilyen volt a nyelv és a matek szigorlat. Az utóbbinál nem volt elég jó matekosnak lenni hanem minimum gyors- és gépírónak is, mert alig volt idő leírni nem még gondolkodni is. Amikor becsúszott egy-egy UV (pótvizsga), akkor bosszankodtam mert gyakran csak azért volt hogy minden hallgatónak legyen és nem azért mert nem készültem.

Bár imádtam például a matekot mindig, de itt képesek voltak megutáltatni. Például szigorlaton néhány másodperc volt arra hogy mondjuk bizonyítsuk a szinusztételt. Ennek a szándékos szivatásnak a célja az volt hogy az első 3 félévben kiszelektálódjanak azok akik nem bírják a tempót. Mert max. 9 UV volt megengedett. Nekem 3 volt a 6 félév alatt, és egyik sem a nem tudásom miatt.

2017. máj. 23. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

Szakfüggő.

Bölcsész,stb szakoknál igen ilyen, mert évközben 0 számonkérés van általában, így szorgalmi időszakban bulizik az ember meg mindent sz@rt csinál, aztán vizsgaidőszakban tanul.

Mérnöki/természettudományos/orvosi szakokon viszont évközben van a kemény számonkérés, és örül az ember a vizsgaidőszaknak mert legalább otthon lehet, és saját magának osztja be az időt.

2017. máj. 23. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsész szakon vagyok, de tanárin (két szak, plusz pszichológia és pedagógia), és azért félév közben is vannak számonkérések alaposan. Általában fele-fele van szemináriumom és előadásom, ilyenkor ez egészen kellemes, mert szorgalmi időszakban és vizsgaidőszakban is egyenletesen tudok tanulni.
2017. máj. 23. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
97%
Erős túlzás, amit előadott a nővéred. Ráadásul, ha szorgalmi időszakban is tanulna nem csak bulizna, akkor nem abban a pár hétben kellene fél évnyi anyagot megtanulni.
2017. máj. 23. 12:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Év közben tényleg soha nem látjuk itthon tanulni.:D

Soha nincsen itthon,csak vizsgaidőszakban,de akkor mindig és pánikolva:D

2017. máj. 23. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:
61%

Akkor egy "átlagos" egyetemista. Semmit nem csinál szorgalmi időszak alatt, és vizsgaidőszakban rájön, hogy mindent tudnia kéne és pánikol.

Ha tanulsz év közben akkor is tud kemény lenni a vizsgaidőszak (főleg mérnöki/orvosi szakokon), de jóval egyszerűbb ha tanultál szorgalmi időszakban is.

2017. máj. 23. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!