A történelem középszintű érettségit ki lehet javítani?
Töriből a középszinten tett érettségim nem lett anno túl fényes és felmerült bennem, hogy újra megírnám. Ez azért lenne fontos, mert az orvosira jelentkezem és ha nem duplázok, akkor a tanulmányi pontokban, az érettégik átlagára adható 100 pontban a jelenlegi töri érettségim aránytalanúl sokat lehúz.
Azonban itt van ez a leírás:
Ebből nekem sajnos az derül ki, hogy hiába javítom ki a törimet, az már nem befolyásolhatja a tanulményi pontjaimat.
Szerintetek?
Köszönöm előre a válaszokat!
Mivel orvosira felvételizel, adott, hogy a felvételi tárgyaid a biosz és a kémia (látom, hogy nrm fizikából mész :D). Na, van egy nagyon fontos szabály, amivel folyton befürödnek az emberek; a tanulmányi pontjaidat csak a bizonyítvány alapján számítják. Szóval hiába mész el kijavítani a töridet jövőre, az nem számíthat a tanulmányi pontjaidba, mert tanúsítványon lesz, arról meg egyedül a felvételi tárgyak 200 pontját számíttathatod be. Nem nyitottam meg a linkedet, de szerintem erre a szabályra találtál rá, és igen, ez létezik.
Viszont szóbelivel - főleg ha alacsony az írásbelid pontszáma - nagyon sokat tudsz majd javítani. Összesen húsz pontod lesz a töriből felvételin, ha összeszeded magad, kicsit mented a menthetőt, meg ha egyébként jók a jegyeid, jól mentek a felvételi tárgyak, akkor simán bent leszel az orvosin egy mondjuk hatvan százalékosra javított negyven pontos írásbelivel. Onnantól kezdve pedig soha senkit nem fog érdekelni a töritudásod. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!