Gimmnáziumi kiiratkozás?
Üdv!
Kerestem az oldalon sokat, de nem találtam megfelelő választ!
17 évesen mi a kiiratkozás menete egy gimmnáziumban?
Nem szeretném részletezni milyen okból történne a kiiratkozás, de nem szeretnék iskolát váltani, tehát kiiratkozás után nem megyek másik iskolába.
Feltételezem először az osztályfőnöknek/igazgatónak kell jelezni.
17 éves vagyok tehát már nem tankötelezett, novemberben toltom a 18-at. Szükség van szülői hozzájáruláshoz?
Ha most még igen, novemberben mikor betöltöm a 18at, akkor már nincs rá szükség, és jogilag intézhetem egyedül?
Családi pótlek es egyeb tamogatasok valtozasaval tisztaban vagyok!
Legfőképp a kiiratkozás menete érdekel!
Minden segítséget köszi, aki vegigvitt mar ilyesmi dolgot, leirhatja hogy s mint, tapasztalatok, mire kell figyelni stb.
Bemész az igazgatóval és beszélsz vele, mivel tizenhét éves vagy, ehhez a 18. szülinapodig a szüleid is kellenek (egyébként Magyarországon a tankötelezettség korhatára tizenhat év).
És - tudom, pont ezek a válaszok nem hiányoznak -, de középiskolai végzettség nélkül még utcát seperni se vesznek fel. Ha bármi gondod van a sulival, először a magántanulói státuszt fontold meg.
Ennek a tanévnek persze! Hagyok magamnak még 3-4 hónapot átgondolni!
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!