Hogyan működik a szóbeli érettségi?
Figyelt kérdés
Előrehozott érettségit teszek angolból. Pontosan mi a menete a szóbelinek. Minden részlet érdekel :D2017. máj. 16. 17:09
1/4 anonim válasza:
Kihúzol egy tételt, és a megadott szempontok alapján kell beszélned a tanárral. Felkészülési idő nincs, mivel ez nyelvi érettségi.
Ha jól emlékszem, egy témakörről kell beszélni, aztán van egy szituációs gyakorlat, aztán két képet kell összehasonlítani, nekem legalábbis ilyen feladataim voltak.
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg így ahogy az első írta. Én 2012-ben csináltam, csak nem változott annyit azóta. És ne parázz! Az angol szóbeli középszinten nem nagy ügy, pillanatok alatt megcsinálod. Egy kalappal!
3/4 anonim válasza:
Reggel fél 8-ra bemész talpig ünneplőben. Akkor lesz végleges az időbeosztás. 8-kor meghallgatod az elnök speech-ét, ami téged nem fog érdekelni, majd a kitűzött időpont előtt fél órával újra megjelensz, és várod, hogy behívjanak. Vagy egy tanár vagy egy kijövő gyerek szokott szólni, hogy menj be. Személyit és zsebkendőt vigyél, mást nem. 3-13 közötti számú tanár ül majd veled szemben. Kihúzol egy számot, a tanár egy percig cseveg veled, ez nem számít a pontozásba, majd egy témáról feltesz kérdéseket, utána szituáció eljátszása a tanárral, ehhez papíron kapsz instrukciót, utána kapsz 2 képet és szempontokat, az alapján kell önállóan beszélned. 10-15 perc, utána kimész. Eredményt az utolsó vizsganap végén fogsz kapni egy törzslapkivonaton.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2017. máj. 16. 20:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!