Ilyenkor mi a teendő? Az érettségivel kapcsolatosan?
DE a vizsgázás HELYÉTŐL IS függ, hogy hány tárgyból kell vizsgát tennie.
GY. K: a köznevelési törvény ezt írja:
"(2a) Aki szakiskolában államilag elismert szakképesítést szerzett és a SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN érettségi vizsgát kíván tenni, annak a (2) bekezdés e) pontjában foglalt tantárgyból nem kell számot adnia a tudásáról."
GY. K. a nagybetűsítés az idézetben tőlem van, a te stílusodat követve.
Tehát a négy tárgyas érettséginek két feltétele van, a régi típusú szakközépiskolában vagy szakiskolában (ezeket egy szóval nevezi itt meg) szerzett szakma és a vizsgázás HELYE. Gimnáziumban és szakgimnáziumban nem fognak négy tárgyas érettségiről bizonyítványt kiállítani.
Tehát ha szakközépiskolában (leánykori nevén szakmunkásképző) 4 tárgyas érettségire jelentkezik a korábbi szakmunkásképzőben vagy szakiskolában szerzett szakmájának a bemutatásával, és a 4 kötelező tárgy sikeres teljesítéséről szóló törzslapkivonatával, akkor újabb vizsga nélkül ki kell állítani neki a 4 tárgyas érettségi bizonyítványt.
Nem az zavar, ha gy. k.-zol itt nagy arccal, az se nagyon, ha minden válaszomat lepontozod, mert nekem nem számít, hanem az zavar, ha valaki a kérdezőket félrevezeti. Na az a nem hasznos válasz. Becsületesebb hallgatni, vagy azt mondani, hogy "ezt nem tudom."
Bocsánat, egy helyen elírtam:
Tehát a négy tárgyas érettséginek két feltétele van, a régi típusú SZAKMUNKÁSKÉPZŐBEN vagy szakiskolában (ezeket egy szóval nevezi itt meg)
Tehát nem szakközépiskola.
nem a vizsgázás helyétől függ = mindegy, hogy Sopronban vagy Egerben
attól függ, hogy hol végzett = az iskolatípustól függ
Ez már szánalmas magyarázkodás. A kérdés erre utal, hogy a város érdekli a kérdezőt? Bármelyik válasz erre utal? Írt előtted bárki bármi olyat, amire ez a releváns reakció?
Hülyeséget beszéltél, nagy volt az arcod, próbálod csavargatni a szavakat. Lépjünk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!