Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A mostani érettséginél nem...

A mostani érettséginél nem értékelték a helyesírást, szerintetek ez jó?

Figyelt kérdés
Rengetegen nem tudnak helyesen írni, néha itt is rossz olvasni, ez most miért jó, vagy aki addig nem tanulta meg, annak mindegy. Annyira odavan a kormány, hogy megvédi a magyarokat, közben emberek sokasága egy tőmondatot se tud helyesen leírni magyarul.

2017. máj. 14. 22:46
1 2
 11/15 anonim válasza:
68%

Egyetértek. Szerintem direkt viszik le a színvonalat, hogy munkasemberek is legyenek. És most nem a telefon autocorrect funkciójáról beszélek, mert én is lusta vagyok visszalépni, hanem azokrol , akik valóban nem tudnak írni és fogalmazni sem. Csökken a színvonal, nem véletlen vagyunk sereghajtók a Pisa teszteken.

Amúgy számított, csak + pontokkal, de ez is egy leépülés, mert alap lenne, elvárás, nem pedig extra pont.

2017. máj. 15. 04:20
 12/15 Fatal_3rror_ válasza:
54%

Én úgy gondolom, hogy ha már érettségin, a tanulmányok végén kezdik el értékelni a helyesírást akkor már régen el van szarva az egész.

Tulajdonképpen két felé lehet bontani az embereket, vannak akik továbbtanulásra hajtanak, ők relatív helyesen fognak írni. A másik véglet pedig a félig fogyatékosok, akiknek totál mindegy hogy írnak...

2017. máj. 15. 06:46
 13/15 anonim ***** válasza:
30%
Statisztikailag ugyanott tartunk ha pluszpontokkal értékelik a jó helyesírást, mint ha levonnak a rosszért. Most érettségiző diákként mondjuk én is nevetségesnek tartom, hogy egyesek mennyire nem tudnak helyesen írni, főleg úgy hogy van benn helyesírási szótár, ha egy tényleg nehéz szóba botlasz, és nem vagy benne biztos hogy kell leírni, megnézheted.
2017. máj. 15. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
A probléma ott kezdődik, hogy már az általános iskolából továbbengednek mindenkit, aki sem helyesen írni, sem értelmesen fogalmazni nem tud. A helyesírás elengedhetetlen, az alapvető műveltség része. Mit vár az élettől az, aki még a saját anyanyelvét sem képes (és sok esetben nem is hajlandó) megtanulni? Ha ezt az eleve kritikán aluli oktatási rendszer még honorálja is például azzal, hogy nem von le pontokat az érettségin a hibák miatt, akkor menthetetlen a helyzet.
2017. máj. 15. 18:24
 15/15 anonim ***** válasza:
"A probléma ott kezdődik, hogy már az általános iskolából továbbengednek mindenkit, aki ..." - betűket formálni sem tud!
2017. máj. 15. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!