Hogyan kell tanulni, ha nincs időm; hogyan kell a minimumra hajtva tanulni?
Megpróbálom egyszerűen leírni:
- Főállásom van, ahol csak minimális szabadságot volt lehetőségem a vizsgák miatt kivenni.
- Két héten belül írásbeli és szóbeli vizsga a technikusi tanfolyamon plusz forgalmi vizsga.
- Ezen felül magánéleti megoldandó dolgok és stresszforrások.
Rokonom gyerek, férj és főállású munka mellett szerzett diplomát egy mesterszakon. Egyik ismerősöm PhD fokozatot csinál főállású munka mellett és hétvégente a szüleinek is segít valamennyit.
Az OKJ esti, iskolarendszeren kívüli, egy vagy két emberen kívül mindenki szintén dolgozik mellette.
ÁÁÁÁÁÁ mások hogyan csinálják?
Egész héten itthon csak Smack-levest ettem, nincs mit felvennem, most mostam el többnapnyi adag edényt (holott szeretem a tisztaságot).
Nincs rendes tananyag, a régebbi csoportok túl bőséges tételkidolgozásából tanulok lényegében - írásbelire is.
Úgy kezdtem a tanfolyamot, hogy ki voltam égve a tanulásban - csak nem észleltem időben.
Régen stréber voltam.
Magolós voltam. Megértettem az anyagot, az volt az első, hogy igyekeztem megérteni, de utána precízen tanultam meg, hogy a definíciókat, szakszavakat úgy tudjam visszaadni, ahogy kell.
Egyébként sok összefüggésre igen nehezen jövök rá, lassan tanulok és nincs rövidtávú memóriám. A hosszútávú jó...
A régi énemmel képes lennék egész hétvégéken, munka után, esetleg vezetés után nekiállni tanulni úgy, hogy csak 7 órát aludjak.
Most se alszom sokkal többet, de egyszerűen lustább vagyok.
Az idő is kegyes, mennék futni, de amikor idő van - pl ma -, esik az eső.
Szóval mit tegyek?
Hogyan kell a kettesért tanulni? Tehát a minimumot - arra talán még van időm, energiám?
Ha az alapokat, ismétlődő kifejezéseket, mondatokat, "motívumokat" tudom, akkor már meglehet a kettes? :S
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!