Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell tanulni, ha nincs...

Hogyan kell tanulni, ha nincs időm; hogyan kell a minimumra hajtva tanulni?

Figyelt kérdés

Megpróbálom egyszerűen leírni:

- Főállásom van, ahol csak minimális szabadságot volt lehetőségem a vizsgák miatt kivenni.

- Két héten belül írásbeli és szóbeli vizsga a technikusi tanfolyamon plusz forgalmi vizsga.

- Ezen felül magánéleti megoldandó dolgok és stresszforrások.

Rokonom gyerek, férj és főállású munka mellett szerzett diplomát egy mesterszakon. Egyik ismerősöm PhD fokozatot csinál főállású munka mellett és hétvégente a szüleinek is segít valamennyit.

Az OKJ esti, iskolarendszeren kívüli, egy vagy két emberen kívül mindenki szintén dolgozik mellette.

ÁÁÁÁÁÁ mások hogyan csinálják?

Egész héten itthon csak Smack-levest ettem, nincs mit felvennem, most mostam el többnapnyi adag edényt (holott szeretem a tisztaságot).

Nincs rendes tananyag, a régebbi csoportok túl bőséges tételkidolgozásából tanulok lényegében - írásbelire is.

Úgy kezdtem a tanfolyamot, hogy ki voltam égve a tanulásban - csak nem észleltem időben.

Régen stréber voltam.

Magolós voltam. Megértettem az anyagot, az volt az első, hogy igyekeztem megérteni, de utána precízen tanultam meg, hogy a definíciókat, szakszavakat úgy tudjam visszaadni, ahogy kell.

Egyébként sok összefüggésre igen nehezen jövök rá, lassan tanulok és nincs rövidtávú memóriám. A hosszútávú jó...

A régi énemmel képes lennék egész hétvégéken, munka után, esetleg vezetés után nekiállni tanulni úgy, hogy csak 7 órát aludjak.

Most se alszom sokkal többet, de egyszerűen lustább vagyok.

Az idő is kegyes, mennék futni, de amikor idő van - pl ma -, esik az eső.

Szóval mit tegyek?

Hogyan kell a kettesért tanulni? Tehát a minimumot - arra talán még van időm, energiám?

Ha az alapokat, ismétlődő kifejezéseket, mondatokat, "motívumokat" tudom, akkor már meglehet a kettes? :S

2017. máj. 13. 14:24
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!