Lebeszélnétek-e arról, hogy matematikatanár legyek?
Többi lent:
Figyelt kérdés
Kitűnő tanuló vagyok, matematikábol országos versenyeredményeim vannak. Matematikatanár szeretnék lenni, nagyon élvezném, abszolút az én hivatásom, de nagyon sokan szeretnének lebeszélni róla, mondván én annál okosabb vagyok, lehetnék sokkal gazdagabb, többre vagyok hivatott. Engem leginkább a fizetés zavarna mondjuk. Szerintetek?
Én meg úgy látom, hogy valójában nincs szükség matektanárokra.
A legtöbben utálják, alkalmatlanok a matektanulásra, csak szegények rá vannak kényszerítve.
A mindenkori országvezetésnek meg szintén nem érdeke, hogy legyenek matektanárok, azok nem segítik a pénzlehúzást, a korrupciót, akkor meg ugye nem kellenek.
Vagy te mire gondoltál, kinek lenne szüksége matektanárokra?
(Kivéve persze a matek szakra felvételizőket, viszont azok megfizetik és érdekük a tanulás.)
2017. máj. 13. 10:33
12/16 anonim válasza:
Kit érdekel a fizetés, érezd jól magad, ne melózd, hanem csináld azt, ami a szívedből jön, amiben ki tudnál teljesedni, és ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla mások; mert csak sodródni , tengődni fogsz, ahelyett, hogy olyat csinálnál ami szívből jön, amit szeretsz; ide-oda fogsz csapódni-csapongani, mert enélkül nem fogod megtalálni a te világodat. Amúgy ha ez lenne, ami tudna téged belülről hajtani (enélkül meg totálisan motiválatlan lennél) akkor úgyis visszafogsz oda találni, hogy azt akarod csinálni, max pár évvel később. De ugyanúgy a matektanári pályánál fogsz kikötni.
2017. máj. 13. 10:38
13/16 anonim válasza:
*ne melózz, hanem olyan foglalkozást válassz, amit szeretsz, és nem munkaként élnéd meg, hanem örömmel töltene el, abban teljesedhetnél ki.
2017. máj. 13. 10:39
14/16 anonim válasza:
Én rábeszélnélek! A pénz mellékes, ha valaki, egy matektanár biztos, hogy be tudja osztani. ;-)
2017. máj. 20. 09:39
15/16 anonim válasza:
Ja, amúgy én is tanár vagyok, ha ez számít. A tanári pálya kiszámíthatósága nagyon jó ám, főleg, ha családod is lesz!
2017. máj. 20. 09:42
16/16 anonim válasza:
Szerintem ha ennyire matekos beállítottságú vagy akkor vannak sokkal jobb lehetőségeid is.
Elgondolkodnék helyedben a programozó vagy a villamosmérnöki képzésen. Ezek is erősen matekos szakok! És jóval többet keresnek mint egy matektanár. Szerintem öt éves tapasztalattal a különbség több mint a duplája is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!