Nem enged érettségizni?
Ez az a frázis, amit tizenegyedik végén és tizenkettedik félévkor az a szerencsés, aki csak egyszer hallgat meg, hogy "így én nem engedném ezt az osztályt érettségizni". Általában semmit nem jelent, ettől még az osztály elmehet érettségizni, és mindenki magasan jól teljesít majd, mert ez csak a szokásos károgás, amire néhány pedagógusnak szüksége van.
Ha téged nem akarnak érettségizni engedni, az azt jelenti, hogy ha így haladsz, meg fog buktatni tizenkettedik év végén, de mivel az érettségivel és nem évismétléssel fenyeget, nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak annyit akar, hogy húzz bele egy kicsit. Ha nem buksz meg vagy átmész a pótvizsgán, akkor már nem állhat oda a tanár, hogy ő nem enged, illetve odaállhat, de senkit nem fog érdekelni.
Szóval összefoglalva; olyan nincs, hogy teljesíted a középiskolát, és nem mehetsz érettségizni.
A helyzet valójában a következő. Buktam németből, és az holnap lesz érettségi, ezért is értetlenkedem, hogy akkor mi is van, mivel a tanár annyit mondott, hogy nem enged érettségizni, hanem majd szeptember elején kell jelentkeznem rá ha a pótvizsgán átmegyek.
A válaszodból viszont egyértelmű az akkor, hogy elmehetek holnap és meg is írhatom.
kettesnek,
értem hogy megbuktatott, de arra vagyok kíváncsi, hogy az a bizonyos " nem engedlek érettségizni" az azt jelenti hogy engem mint érettségizőt be sem engednek holnap reggel a terembe, meg sem írhatom? vagy ez független a bukástól?
9.
nagyon köszi a választ, erre voltam kiváncsi. megy a zöld kezecske mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!