Mit csinálok rosszul a tanulásban? Államvizsgára készülök, de egy helyben állok.
ELTE-s vagy?
Nálam ez az érzés minden komolyabb vizsgánál előjött, aztán kiderült, hogy valójában nem egy helyben toporogtam, hanem csak nem állt össze a big picture.
Ami nekem bevált: néhány nap vidék, vagy egy nap túrázás mondjuk erdőben, és úgy tanulni, hogy csak olvasod. A lényeget bejelölgeted, de csak olvasol, és nem számítgatod, hogy mennyi idő van hátra, és nem tesztelgeted magad közben, hogy mennyire megy. Ezek engem csak feszültséggel töltöttek el, nem motiváltak, legfeljebb első éven a rómánál.
Végső esetben, ha nagyon nem megy, és érzed, hogy sok lesz, engedd el. Az oktatók között is van olyan, aki inkább ősszel ment, mert úgy gondolta, akkorra képes tisztességesen felkészülni, és korrekt államvizsgát tenni. Ez nem egy bélyeg, a kutyát se fogja később érdekelni.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!