Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ez az öt...

Szerintetek jó ez az öt szintű osztályozási rendszer? Ha igen/nem, miért?

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 08:34
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
nem, nem is kellene osztályozási rendszernek lennie, vagy megfelel valaki az elvárásoknak, vagy nem, ennyi...
2010. máj. 15. 09:42
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem jó mert legalább tudja az ember mi az amiből többet kellene tanulni és mi az ami jó Nekem inkább az alsós gyerekek szöveges értékelése nem tetszik Na abból a szülő nem ért semmit
2010. máj. 15. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Néha jó néha nem..

Először is sztem túl vannak terhelve a gyerekek, mindig mindent feladnak a tanárok, de más órára is kell készülni és ugye jót kellene teljesíteni, emrt "képes vagy rá"...

5öst kapni jó érzés, bíztató dolog, de az 1-es...jó, az is megérdemli.

De az ilyen 3, 2,, meg stb....hülyeség

2010. máj. 15. 09:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan országok ahol csupán két osztályzat létezik, ami abból a szempontból igazságos, hogy vagy tudsz valamit vagy nem.

Viszont szerintem pl egy hármas vagy egy négyes elég jó visszajelzés arra, hogy mennyi pluszt kéne belefeccölni a tanulásba. Szóval szerintem ebből a szempontból jobb, hogy 5 osztályzatunk van.

2010. máj. 15. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jó. Ha csak 2 szint lenne (átment vagy bukott) akkor nem is derülne ki, hogy ki miből a legjobb.
2010. máj. 15. 20:04
 6/9 czibles ***** válasza:

százalékos arányok kellenének.

és akkor mindenki tudja, hogy még mennyi kell neki.

mondjuk 60% alatt buki fölötte átmegy.

2010. máj. 17. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
amikor egyest kapok rossz, amikor ötöst, jó :)
2010. máj. 17. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem fontos tükröződnie, hogy ki mit tud és mit nem, mennyit kell még javítania. Ez nem csak a szülőnek, tanárnak iránymutató, de a diáknak is.Az a módszer, hogy átment/nem ment át nem igazán jó módszer. Hiszen lehet, hogy pont jó tételt kap a 20ból, pont jó témát, megírja/elmondja, s akkor elmondhatja magáról átmentem, megvan az adott tantárgy, de valódi tudás lehet, hogy nincs mögötte, csak épp szerencséje volt.(mert mondjuk csak azt az anyagot tudta a témazárónál, a másik 12-t nem.

Szerintem alsó tagozatban (első osztály kivételével) is bevezetném az osztályzást, mert amit ők kapnak szöveges értékelést, semmire sem mennek vele. (se a szülők, se a gyerekek) Az unokahúgom 3.osztályos, s aláhúzásos az értékelés. Lehet választani: pl: olvasás: Jól, gyorsan olvas - hibátlanul olvas, gyorsan - lassan olvas, kevés hibával - lassan olvas, sok hibával.

Egy sablont húznak rá, aztán semmi egyebet nem lehet kihámozni belőle, mint ami le van írva. Persze a tanítónő azt mondja, a gyerek ne gyakoroljon, de a szülő látja az értékelést, az alapján gyakorolnia kellene. S mint tudjuk, egy alsós számára a tanító néni szava szent, így hiába mondjuk neki, hogy olvassa el még 3szor, ha a tanító néni azt mondta, hogy egyszer kell elolvasni.

S egyébként a gyerekek nincsenek leterhelve. Mi annak idején sokkal jobban le voltunk terhelve, többféle szakkörre jártunk, minden délután volt valami. A mai gyerekek nagy része elég negatívan áll hozzá mindenféle új kezdeményezéshez, pedig tanulni sem kell rá, csak részt venni és jól érezni magát.

egy tanárnő.

2010. máj. 23. 20:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves tanárnő ! Szerintem teljesen igazad van az alsós értékelés a legértelmetlenebb Ilyenkor szoktam én megkeresni a tanárnénit és megkérdezem hogy ebből mit kellene leszűrnöm Szerencsére aranyos tanárnénink volt eddig mindig szívesen elmagyarázták
2010. máj. 23. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!