Jogász szak: élet az egyetemen, tantárgyak, vizsgák, végzés utáni kilátások?
Nem vagyok sem jogász, sem hallgató - csak egy érdeklődő. Talán egyszer lesz is belőle valami. :)
Nekem nagyon szúrja a szememet ez a negativitás, de feltételezem, hogy 99% - ban olyanoktól jön, akiknek soha közük nem volt a joghoz. Az ismerős ismerősének az ismerősét meg hagyjuk már...
Azért abba gondoljon bele mindenki, hogy:
1) Még a jogászok közül sem mindenki kiemelkedően tehetséges, így tehát egyértelmű, hogy sokan nem fognak csúcs munkát kapni, főleg nem kezdőként. Igen nagy lehet a felelősség.
Szerintem egyébként a legtöbb tévhitet ez okozza. Mindenki a menő pozíciókra asszociál, pedig azokért meg kell dolgozni és nem is mindenki fogja elérni - ugyanígy van ez minden más területen is.
2) Nem mindenki akar feltétlenül bíró, ügyész, ügyvéd lenni. A jogászi végzettség nagyon széleskörűen felhasználható, amennyire én tudom. Igenis vannak, akik puszta szerelemből tanulnak jogot, de nincs vele feltétlenül nagyra törő céljuk. Nem mindenkit az tesz boldoggá és igen, kellenek az ilyen emberek is. Szerintem egy - egy tudományágat pont ők tartanak életben. Nem azok, akik kitanulnak valamit, aztán mindent el is felejtenek a való életben, csak a lé dőljön, mert megvan a papír és VALAMIT alkotnak - még ha az a valami jó is. Hiszen mint tudjuk, így megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!