Az emberek (általánosságban) többre tartanak egy jogi diplomát, mint egy orvosit?
#10 Na sikerült a legnagyobb közhelyet ellőni. :) Ennyire tellett?
Attól, hogy mindent bemagolsz nem leszel jó jogász és mész is a süllyesztőbe. Fontos, hogy átlásd és megértsd az összefüggéseket. A jognak is megvan a maga lagikája, ha csak magolsz hamar elvérzel.
#13 jogászként is látni kell az összefüggéseket és gyakorolni is kell. Pl. attól te nem leszel jó jogász, hogy fejből vágod a PTK-t és a BTK-t. A lényeg, hogy egy-egy jogesetet jól meg tudj ítélni, ki tudd venni belőle a lényegi elemeket, ezek alspján pedig álláspontot kell foglalnod és ezt alá is kell támasztani. Nyílván egy bíró vagy ügyész nem azért végzi jól a munkáját, mert csak magolt. Pont a jogban igazán fontos a helyzet felismerés, és a rétori képességek is fontosak a szakmában.
Amúgy azt elismerem, hogy az orvosi nehezebb, ez tény. Mondjuk ez egyénfüggő is.
Úgy látom, rossz irányba halad a "beszélgetés". A kérdésem célja NEM a jogi egyetemek lenézése volt, azokat is nehéz elvégezni, és megdolgoznak a dr. jur. univ címért, ahogy az orvosok is a dr. med univ címért. Mind az orvosi, mind a jogi egyetem MSc színtű diplomát ad, ezután mindkét egyetemről (természetesen adott szakirányba) lehet menni PhD-zni, ami már tudományos fokozat.
A kérdés lényege, hogy miért tartják többre sokan a jogi diplomát, mint az orvosit, vagy hogy szerintetek ez így van-e? Azért kérdezem, mert én úgy látom, hogy így van, de lehet, hogy tévedek.
Nekem a régi pszichológusom is doktor volt. Évekig jártam hozzá és mivel bölcsészként végzett ezért abból doktorált. Egy végtelenül ember centrikus csinos hölgy volt történetesen és publikált is némely havi folyóiratban.
Azt hiszem aki a maga területén olyan szakmai szinten oldja meg a felmerült feladatokat amely a szakterületéhez tartozik legyen orvos vagy ügyvéd azt nem a harácsolás vezérli és ő jogosan mondhatja hogy a hívatása orvos,vagy ügyvéd és csak másodlagos számára a doktori cím.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!