Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emberek (általánosságban)...

Az emberek (általánosságban) többre tartanak egy jogi diplomát, mint egy orvosit?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre -persze ebből nem vonok le következtetést, mindig vannak kivételek- hogy az emberek nagy része sokkal büszkébb, ha az ismerősük jogi egyetemet végez, mintha orvosit. Miért van ez szerintetek?

2017. ápr. 27. 11:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%

#10 Na sikerült a legnagyobb közhelyet ellőni. :) Ennyire tellett?

Attól, hogy mindent bemagolsz nem leszel jó jogász és mész is a süllyesztőbe. Fontos, hogy átlásd és megértsd az összefüggéseket. A jognak is megvan a maga lagikája, ha csak magolsz hamar elvérzel.

2017. ápr. 27. 12:51
 12/33 A kérdező kommentje:
9-es! Részben igazad van, sok országban nem kapnak a jogászok doktori címet, de az orvosok mindenhol megkapják az MD-t. Nézz meg bármilyen angol, amerikai, német stb filmet, amiben szerepelnek orvosok. Mindenhol Dr.... -ként szólítják meg őket vagy úgy mutatkoznak be stb. Akinek MD-je vagy PhD-je van, az a neve előtt is használhatja a Dr-t a világ bármely országában (illetve, ha olyan jogi egyetemet végez, ahol JD jár a diplomához), de orvosi egyetemeken nincs különbség, mindegyiken megkapják az MD-t. (Doctor of Medicine)
2017. ápr. 27. 13:00
 13/33 anonim ***** válasza:
45%
12:51 Ez minden szakmával így van, tehát ezt nem lehet felhozni számukra előnynek. De míg másnak abból áll az egyetem, hogy összefüggéseket kell meglátnia, gyakorolnia, programoznia, sebészetet tanulni, addig ők ülnek a könyv felett és bemagolják. Tyű, de nagy tehetség kell hozzá
2017. ápr. 27. 13:16
 14/33 anonim ***** válasza:
77%
Jog is szép szakmba de orvosit sokkal nehezebb elvégezni, sokkal több tanulást igényel, egy orvost komolyabban veszek mint egy jogászt.
2017. ápr. 27. 13:38
 15/33 anonim ***** válasza:
70%

#13 jogászként is látni kell az összefüggéseket és gyakorolni is kell. Pl. attól te nem leszel jó jogász, hogy fejből vágod a PTK-t és a BTK-t. A lényeg, hogy egy-egy jogesetet jól meg tudj ítélni, ki tudd venni belőle a lényegi elemeket, ezek alspján pedig álláspontot kell foglalnod és ezt alá is kell támasztani. Nyílván egy bíró vagy ügyész nem azért végzi jól a munkáját, mert csak magolt. Pont a jogban igazán fontos a helyzet felismerés, és a rétori képességek is fontosak a szakmában.

Amúgy azt elismerem, hogy az orvosi nehezebb, ez tény. Mondjuk ez egyénfüggő is.

2017. ápr. 27. 14:56
 16/33 A kérdező kommentje:

Úgy látom, rossz irányba halad a "beszélgetés". A kérdésem célja NEM a jogi egyetemek lenézése volt, azokat is nehéz elvégezni, és megdolgoznak a dr. jur. univ címért, ahogy az orvosok is a dr. med univ címért. Mind az orvosi, mind a jogi egyetem MSc színtű diplomát ad, ezután mindkét egyetemről (természetesen adott szakirányba) lehet menni PhD-zni, ami már tudományos fokozat.

A kérdés lényege, hogy miért tartják többre sokan a jogi diplomát, mint az orvosit, vagy hogy szerintetek ez így van-e? Azért kérdezem, mert én úgy látom, hogy így van, de lehet, hogy tévedek.

2017. ápr. 27. 19:12
 17/33 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem itt szinte mindenki leírta hogy az orvosit tartják többre nem a jogit. Ez nem kielégítő válasz a kérdésedre?
2017. ápr. 27. 19:21
 18/33 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem diploma-diploma; amúgy szerintem mind a kettőhöz rengeteg kitartás kell, én nem tartom többre egyiket sem a másiknál, szerintem mind a kettőben rengeteg munka lehet, és büszke lehet magára , aki elvégzi ezeket a képzéseket. Amúgy hát nem tudom, lehet, hogy azért boldogabb (nem feltétlenül büszkébb), mert az ismerőse nem fog kimenni külföldre a jobb megélhetésért, hanem ott tud maradni. És hogy az ügyvéd pedig pl azt a jobb megélhetést itt, Magyarországon teremtette meg. Én erre gondolnék. De amúgy nem tudom, ez csak tipp.
2017. ápr. 27. 19:36
 19/33 szenes43 válasza:
83%

Nekem a régi pszichológusom is doktor volt. Évekig jártam hozzá és mivel bölcsészként végzett ezért abból doktorált. Egy végtelenül ember centrikus csinos hölgy volt történetesen és publikált is némely havi folyóiratban.

Azt hiszem aki a maga területén olyan szakmai szinten oldja meg a felmerült feladatokat amely a szakterületéhez tartozik legyen orvos vagy ügyvéd azt nem a harácsolás vezérli és ő jogosan mondhatja hogy a hívatása orvos,vagy ügyvéd és csak másodlagos számára a doktori cím.

2017. ápr. 27. 20:45
 20/33 Estádio de Felchút ***** válasza:
28%
Én tojok mindkettőre. A mérnök meg a programozó a király!
2017. ápr. 27. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!