Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek írásbelire milyen...

Matek írásbelire milyen feladatokat nézzek át?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Matek írásbeli érettségin melyek azok a feladattípusok amelyek szerintetek szerepelhetnek majd a májusi érettségin?

A tanárunk annyit mondott, hogy a valószínűség számítással,egyenlőtlenséggel és a gyökvonással, ha tisztában vagyunk, akkor már nem hasalhatunk el.

De azért én nem erre szeretnék alapozni, hanem ezeken kívül szeretném még magántanárral átnézni azokat, amelyek szintén felüthetik a fejüket. Sajnos a jelenlegi tanárom nem adta le az órai anyagot úgy, hogy érthető legyen, hanem csak írkálta a táblára a dolgokat. Aki fogékonyabb volt rá, azzal foglalkozott, mi "hülyék" meg le voltunk ejtve. Úgyhogy a tudásom kb. egyenlő a 0-val, annyi, hogy derengenek dolgok, de csak úgy, hogy valamelyik feladatot vagy csak elkezfeni tudom, vagy csak a végeredmény környéki művelet ragadt meg. Úgyhogy pánik van ezerrel.

Segítenétek, hogy érettségiig miket nézzek még át? Gondolom a függvényeket is (első-másodfokú), százalékot tudok számítani :D. Ja meg még annyi, hogy nekem a geometriai rész az sokkal távolabb áll tőlem, mint az összes többi feladattípus egybevéve. Ha a geometriai részhez nem konyítok (egy számot se!) és ha a többihez igen, akkor nem bukok meg?!

Köszi előre is.

2017. márc. 31. 11:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Mégis milyeneket? Az előző évek feladatlapjait az Okt. Hiv. honlapján!
2017. márc. 31. 12:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Jellemzően a második rész egy-két valamilyen speciális egyenlettel szokott kezdődni (exponenciális, logaritmusos, trigonometrikus, és ezeket beágyazzák valami másodfokúra visszavezethetőre), szóval ha ezekkel jól tudsz bánni, akkor sok pontot be tudsz zsebelni.

Nem tudom, hogy mi a cél, de ha elvergődted magad az érettségiig, akkor talán annyit tudsz, hogy ne bukj meg. Mindenesetre érdemes a régebbi érettségiket megírni, hogy azokon hogyan muzsikálsz.

2017. márc. 31. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!