Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges az előre...

Hogyan lehetséges az előre hozott érettségi vizsga? Mitől jó?

Figyelt kérdés
Ha én pl. 4es tanuló vagyok és szeretnék előrehozott érettségizni pl. harmadikba már meg szeretném írni, és sikerül meg minden jó, akkor megkapom az érettségit? Szóval akkor nem kell negyedik osztályba tovább lépnem?
2010. máj. 11. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé kétértelmű a kérdésed.Először is, mindegy h hanyas vagy a tárgyból, csinálhatsz előrehozotatt olyanból, amit már nem tanulsz, de 4 évig tanultad(pl föci, fizika, stb) ez jó, emrt jövőre egyel kevesebb lesz, de attól tovább kell menned 12-re a többi miatt.

A másik amire gondolok, amit még 4-ben is tanulsz.Azt is előhozhatod(persze osztályzó vizsgáznod kell a köv.év anyagából és ha az megvan akkor mehetsz) de akkor is menned kell 4-be, olyan emg az égvilágon nincs h vki mindaz ötöt előre akarja hozni

2010. máj. 11. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja és pl ha magyart megcsinálod 11-ben akkor jövőre arra az órára nem kell bejárnod, ennyi az egész.
2010. máj. 11. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez eléggé tárgy függő.

Meg az is számjt, hogy tovább mész -e vagy sem.

Pl. a nem felvételi tárgyból érdemes előrehozottat csinálni, mert akkor annyival kevesebb lesz -mondjuk én így sem tanultam semmit, mégis jó lett az érettségim.

Azonban előbb meg kell tudni, hogy mennyire megy az a tárgy.

Ha nagyon jó eredményt akarsz elérni -90%+<-, akkor érdemes átgondolni, mert nálunk a sok beképzelt emberke azt hitte, hogy nekik milyen jól megy az angol, elmentek előrehozottra és jól beszopták, mert 3-ast írtak. Mi pedig simán feltoltuk normálba 90% fölé.

Azonban ha duplázol és nincs tétje, akkor érdemes megpróbálni. Meg ha nagyon jól megy és tovább akarsz tanulni...

2010. máj. 11. 15:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha minden egyes tárgyból leteszed a különbözeti vizsgát (vagy hogy is hívják), akkor elméletileg nem kell bejárnod.

Mert az érettségi feltétel a bejezett negyedik évfolyam.

Az előrehozott érettségit értelemszerűen csak úgy tudod letenni, ha levizsgázol pl. harmadikban a negyedikes anyagból...

De amúgy az iskolában nem csak az az 5 érettségi tárgy van, hanem más is...

2010. máj. 11. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát igen, én is ezt mondtam xD

Nem volt még olyan, aki 11-ben le akarta volna tenni mind az 5 tárgyat (hozzáteszem, hülyeség, ilyen nincs) tehát még ha elképzelhető is lenne, akkor is muszáj 12.et letenned, mert ott van a többi kötelező tárgy, amiből nem érettségizel(pl tesi stb)

2010. máj. 11. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!