Magyar érettségi külföldön?
"A magyar érettségit sehol a világon nem fogadják el."
Ezt meg honnan veszed? Hány országban akartad elfogadtatni az érettségidet?
Nekem ugyanis nemcsak a hivatalosan lefordított érettségimet fogadták el, de még az egyetemen eltöltött első három évemet is.
Így rögtön harmadfokú szinten kezdhettem a kinti egytemet, és nem is pontosan azon a szakon, amilyenen Magyarországon elkezdtem.
Csak megfelelő nyelvtudás kellett hozzá.
ma 11:03
12 évet éltem Angliában, jelenleg 4 éve élek New Orleans-ban- Egyik helyen sem érdekelte a munkaadókat a magyar érettségi. Angliában meg is mondták, hogy ők nem tudnak mit kezdeni a magyar érettségivel, hiszen kint teljesen mást takar az érettségi. Szóval innen veszem.
De ha tovább akarsz tanulni egyetemen akkor elfogadják, esetleg különbözeti vizsgát teszel.
De munkakeresés szempontjából értéktelen.
Egyébként a fiam angliai érettségijét meg Magyarországon nem fogadták el. Közölték vele, hogy tegyen különbözeti érettségit, mert ugye az angol érettségiben nincs olyan, hogy magyar nyelv és irodalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!