Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha olyan szakdolgozatot írok,...

Ha olyan szakdolgozatot írok, ahova fényképeket is beteszek, lehet a szöveg közé is tenni a fotókat vagy a mellékletbe kell?

Figyelt kérdés
Előre is nagyon köszönöm!
2017. márc. 15. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Ez a fotók mennyiségétől és minőségétől függ.

A szakdolgozat már egy egyéni, rugalmas dolog, mindkettő lehet jó megoldás - a konzulensed véleményét kérd ki!

2017. márc. 15. 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Az előző részben téves dolgokat ír. A szakdolgozat egyáltalán nem egyéni és rugalmas. A szabályai le vannak fektetve. Ezért javaslom, hogy nézd meg a felsőoktatási intézményed vonatkozó szabályzatában, hogy a fotókat miként lehet beszúrni. Egyébként fotókat ábraként általában lehet a bekezdések közé helyezni, de ha például egy helyen sok fényképet szeretnél közölni, akkor lehet célszerűbb mellékletként megadni. De persze ez az egész elsősorban attól függ, hogy a szabályzat mit enged meg.
2017. márc. 15. 18:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm szépen a válaszokat. Közben valóban megtaláltam erről a dokumentumot, lehet közben is beszúrni.Nem tudom még, lehet, hogy tényleg csak végére rakom őket, mert több képről van szó.
2017. márc. 15. 19:32
 4/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: nálunk a szakdolgozat formai követelményei között erre nem tértek ki. De ha nektek van erre szabályzatotok, akkor aszerint járj el!

Amúgy a legfontosabb fotókat azért érdemes a szövegközbe beszúrni. Részben mert "színesítenek", részben mert zavaró olvasás közben ide-oda lapozgatni, részben mert pont emiatt igazság szerint amit a mellékletbe teszel, azt a kutya sem fogja alaposan átnézni, legfeljebb egyszer átpörgeti a lapokat.

(Egyébként tudom, miről beszélek, rengeteg TDK-t / szakdolgozatot / diplomamunkát / védést láttam már.)

2017. márc. 15. 21:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez igaz, van is olyan fotóm, amit jobb lenne a szöveg közben beszúrni...:/ Köszi szépen!

Egyébként, még egy régebbi ilyen tájékoztatót találtam meg, ami az iskolámé, de azt hiszem, az aktuálisban nem térnek erre ki, úgyhogy, akkor lehet, hogy úgy csinálhatjuk ,ahogy akarjuk.

2017. márc. 15. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!