Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan megy romaként való...

Hogyan megy romaként való rendőrséghez való jelentkezés?

Figyelt kérdés

Sziasztok , jelen még tanulok, de ki szeretném próbálni, milyen a rendőr élet.

Természetesen tudomásaim szerint, 2 szakma ingyenes, és már jelenleg egy szamát nem sokára lerakok, szeretnék még jelenlegiben tovább tanulni (+ ugye érettségi mert azis szükséges hozzá), ezek ellenére is továbbá ingyenes a jelentkezés vagy szükséges érte fizetni? Illetve, hogyan s miért szükséges igazolni roma származásom?Úgy tudom , ha aláírom hogy roma vagyok, az esetben korlátozott jogköröm lesz, azt hiszem szavazásnál/politikában. (Úgy halottam)

Illetve, hogyan folytatódik? Kell végezni hozzá rendőrtisztit? Régi vágyam, de sajnos nem tudom megéri-e, mivel terveim között szerepel , azis hogy kimenjek dolgozni, ha rá leszek annyira szorulva, ezért is , érdekel hogy számit-e + szakmának , mivel ha rendőrségiben kezdek lenni, nehezen tudnék (magamat ismerve) így elhelyezkedni, mint szakmával.

2017. febr. 23. 21:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Címet , nem tudtam hogy írni, többszöri újra címezés miatt lett ilyen ramaty.
2017. febr. 23. 21:56
 2/3 anonim ***** válasza:
82%

A ráépülő szakma nem számít 2. szakmának, illetve azt hiszem a rendőr szakma eleve nincs ebben a rendszerben. Alá kell írnod X évet, ha előbb leszerelsz, kifizettetik a képzésed.

A roma származásod senkit nem érdekel, se pozitívan, se negatívan, úgyhogy nem kell igazolnod.

Két eset van, vagy tiszthelyettesnek tanulsz vagy tisztnek, az egyikbe nehéz bekerülni, a másikba lehetetlen :)

2017. febr. 24. 03:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Miért , lehetetlen? :D Fizikum vagy mi miatt? :D Mellesleg, köszönöm a választ.
2017. febr. 25. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!