Mi az az utolsó időpont, amikor még elmehetek nyelvvizsgázni és csatolni tudom a felvételihez?
Ugye július 12-ig van rá lehetőség, hogy utólag csatoljak ilyen dokumentumokat.
Mennyi idő míg elkészül a nyelvvizsga?
Viszont én egy ilyet is találtam a felvin:
"Nyelvvizsga esetében még a dokumentum benyújtására sincs feltétlenül szükség, az is elegendő, ha annak adatait az ügyintézési időszakban majd az E-felvételi felületén rögzítjük, mivel a közhiteles nyelvvizsga-nyilvántartásból az adatok elektronikusan is beszerezhetők."
Ezek szerint nem kell maga a papír, de ha meg tudom, hogy sikerült, akkor már rögzíthetem is az e-felvételinél? Vagy ez hogy működik? Nem értek hozzá :S
De, kell a papír, csak nem feltétlenül kell beszkennelni és úgy feltölteni, hanem elég csak a bizonyítvány adatait megadni.
Úgy érdemes számolni, hogy átlag 1 hónap amíg kijavítják, és újabb 1 hónap, mire megkapod a bizit, tehát ha áprilisban mész nyelvvizsgázni, akkor az még biztosan jó.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Igen április 1-jén van egy, amire tudnék menni, de nem érzem magam elég felkészültnek, ezért gondoltam a következőre ami június 1-jén lenne, de akkor az már késő, ha két hónap kell neki :/
Szia! Ez meg kell legyen szabva valahol a felvin. Én tavaly érettségiztem és nekünk az volt megszabva, hogy április 30 a legkésőbbi időpont a nyelvvizsgára. Tényleg hosszú a procedúra, mert a javítást is és az okmány kiállítását is ki kell várni.
Nyelvvizsgát nem kötelező csatolni, de mindenképpen érdemes, hisz sok esetben plussz pontot jelent. Maga a papír is og kelleni, amint beírod hogy van nyelvvizsgád, kérni fog egy szkennelt példányt belőle. Tehát meg kell várnod a kiállítását is.
Szerintem menj el áprilisban, még kérj meg pár barátodat vagy egy külntanárt hogy segítsenek készülni, oldogass régi emelt szintű érettségiket és ha belejössz a feladattípusok megoldásába, menni fog. Ne aggódj.
Attól függ, hogy hol csinálod.
Baràtom a Cervantes-nél akarta megcsinálni a spanyolt, április 1-jén lett volna a következő vizsga, de azt mondták, hogy minimum 60 nap, de általában 3 hónap míg megjön az eredmény és azt is mondták, hogy 99%, hogy júli 12-ig NEM lesz meg. Ugyanis Spanyolországban javítják.
Szóval ne alapozz arra, hogy 2 hónap, van, akiknél 1,5 (pl Goethe-t csináltam május végén és meglett időben), de van, ahol semmiképp sem lesz meg időben. A legjobb megoldás az, ha felhívod őket és megkérdezed, hogy addigra kész lesz-e.
Köszönöm a válaszokat!
Csak a szóbelit kellene megcsinálnom, járok magántanárhoz, de így 7 év kihagyás után elég nehéz belejönni, nem fog az agyam stb.
Pedig anno az üzleti angol írásbelit megcsináltam.. csak elteltek az évek!
Akkor szerintetek van remény? Minden nap tanulok, csak lassan haladok és amit átnéztem az se marad meg :S
Ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!