Nagyon félek a földrajz érettségitől.A tavalyi nagyon könnyű volt,de az azelőtti szerintem baromi nehéz :( Úgy érzem a tavalyiba az összes könnyű témakört felhozták.Szerintetek Ázsia topográfiája az éven is előkerül?Csakmert két egymés utáni topográfiában is szerepet kapott.Én gondolkodtam rajta hogy Ázsia tanulását kihagyom.Vélemény?
2010. máj. 9. 09:20
1/7 anonim válasza:
Mindenki aggódik érettségi előtt (a normláisabbja legalábbis). Az idei közép szintűek a tavalyihoz képest nehezebbek voltak, de mind megcsinálható volt. Lényeg, h a feladatok oldása közben sose ess pánikba, még akkor sem, ha hirtelen azt mondod, h nem tudsz semmit. Nyugodj meg, igyál egy kicsit, gondolkodj, biztos meg tudsz belőle csinálni valamit. Egyik témakört se hagyd ki a tanulás során, nincs semmi szisztéma az érettségi összeállításában, a legjobb, ha mindenről azért tudsz egy kicsit legalább. Mert ha nem is ugyanúgy, de ugyanaz a témakör lazán előkerülhet. Készülj fel rendesen, és akkor nincs aggódni valód.
2010. máj. 9. 09:45
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást...csak sajnos én nehéz helyzetben vagyok.1 évig tanultam középiskolában földrajzot.Én tavaly érettségiztem.Azért csinálom meg,hogy ne a matek érettségimet nézzék egyetemen.Soha nem tanultam topográfiát.Most tanulgatom ebben a pár napban valamennyire megy.Az vígasztal,hogy ha pl a topográfiából a 25 pontból elérek 10-et,az írásbeli 75 pontból 30-at(ami nagyon kevés,erre azért tanultam) meg a szóbelim meglessz a max(50pont) ami nem lehetetlen mert a szóbeli könnyebb a tanár is megmondta akkor még mindig ott vagyok hogy 150-ből van 90 pontom ami 60%(!!!)Szerintem nem vagyok elfogult a pontokkal,talán sikerül.
2010. máj. 9. 10:14
3/7 anonim válasza:
énis most érettségizek:|
bár, én középsuliban 2 évig tanultam földrajzot, és még egy évig most fakton tanultam tovább, de akkor sem érzem úgy hogy tudnék bármit is:D
2010. máj. 9. 10:33
4/7 A kérdező kommentje:
Ugye jól tudom,hogy a szóbeli része 50 pontot ér?
Ha én nem aggódom magam halálra tese tedd.Ha meg nemis földrajzzal akarsz továbbmenni akkor meg főként ne stresszelj.Nekem csak az számít,hogy jobb legyen a katasztrofális matek érettségimtől.Jelenleg 15 ponttal van több pontom mint kéne az egyetememre.Nekem a földrajz csak egy bebiztosítás lenne.
2010. máj. 9. 10:38
5/7 anonim válasza:
igen 50 pont a szóbeli.
De a szóbelivel Maximum(!!!!) egy jegyet tudsz csak majd javítani, mégha 50 pontot is érsz el
2010. máj. 12. 14:25
6/7 anonim válasza:
Próbaérettségin mindig felírta a tanár hki melyik tartományba tartozik és ha szóbeli lenne mennyit tudna a max 50 ponttal javítani.
Egyiket hármasra írtam, ami a közepe volt kb, és lehetett volna 4, a másik is 3 lett, ott az alacsonyabb tartomány és épp h 4 meglett volna(ha ez most élesbe ment volna és szóbeliztem volna max pontra)
2010. máj. 12. 14:26
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi,jobb lett az eredményem remélhetőleg,mint terveztem.Egyébként is csak egy jegyet szerettem volna húzni rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!