Mi illik ilyen helyzetben?
Egyetemista vagyok,egy tanár felajánlotta nekem a tegeződést.Már nem tanít egyébként,viszont a tantárggyal kapcsolatban mégis váltottunk egy-két üzenetet (mivel érdekel az adott tárgy,kértem tőle pár tanácsot,irodalmat,ő meg válaszolt és ha úgy alakult ajánlott valamit.)
E-mailben a "Kedves Tanár Úr" megszólítást használom,néha "Kedves X"-t írt,de most már többször köszönt sima "sziával" ,vagy "Szia X"-el.
De nem tudom,hogy ha esetleg találkoznék vele,pl. összefutok vele a folyosón vagy bármi,hogy köszönjek neki?
A "Jó napot kívánok" maradjon?Az nem tegező forma..vagy mégis az az illendő?
A "szia" gondolom túl személyes.Vagy pont hogy az a jó?
Nem szeretném kényelmetlen helyzetbe hozni egyikünket se.
De más megoldás nem jut eszembe.Az "üdv" szerintem csak írásban illik, a "hello" meg szinte ugyanolyan mint a szia.
Azt mondta tegeződni szokott a tanítványaival.Viszont én azon a szakon tanulok ahol tanít,így nem tudom az "ottaniak" hogy köszönnek neki.
A mi csoportunkból (jártunk az órájára,de nem szakos tárgy) nem hallottam hogy valaki őt tegezte volt,de amúgy nem is ajánlotta fel.Ő viszont a hallgatóknak "sziasztok"-kal köszönt.
Még egyik tanárral sem voltam ilyesmi helyzetben.
ezt túl komplikálod :D
E-mailben Kedves tanár úr tökéletes :D
személyésen pedig napszakot mondj :D azon tuti senki sem sértődik meg
Szerintem, ha kedveled, nyugodtan szólítsd a keresztnevén:
- Szia Péter!
Szerintem, ha kedveled, nyugodtan szólítsd a keresztnevén:
- Szia Péter!
Ő ajánlotta fel, lehet, magában neheztelni is fog Rád, ha nem fogadod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!