Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű bioszhoz és...

Emelt szintű bioszhoz és emelt szintű kémiához mit ajánlanátok, hogy álljak neki?

Figyelt kérdés
Szakmunkást végeztem eddig csak el és most egy éve dolgozok (20 éves vagyok) És már régen is orvos szerettem volna lenni és ez az álom most sem csillapodott és most elhatároztam ,hogy visszamegyek tanulni leérettségizek és jelentkezek az orvosira! Viszont Ifjúságin fogom letenni az érettségit (2év alatt 4 év anyagát) Szóval elszeretném már most kezdeni tanulni ezt a kettő tantárgyat amiből emeltet kell majd tennem. Van esetleg fent tanterv valahol ,hogy hogyan haladjak a tankönyvekben ,hogy 80% fölöttiekre sikerüljön az emelt ? Na meg melyik könyvek szükségesek ezekhez ? Letudná valaki írni részletesen Bioszhoz és Kémiához is melyik tankönyvekből kezdjem el szinte a nulláról!? Előre is nagyon köszönöm!
2017. febr. 15. 21:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Kémia: Villányi: Ötösöm lesz kémiából, Kémia a kétszintű érettségire tankönyv + feladatgyűjtemény

Biosz: Panemsuli Biológia, mozaikos gimnáziumi biológia

2017. febr. 15. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
És lemaradt, hogy sok sikert! :)
2017. febr. 15. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amivel teljesen egyetértek az előzővel:

Kémia:

Villányi: Ötösöm lesz kémiából

Villányi: Kémia a kétszintű érettségire tankönyv + feladatgyűjtemény

Biosz: Mozaikos gimnáziumi biológia

Viszont nekem a panemsulis biológia nagyon nem jött be, én a Mozaikból tanultam (De NEM az érettségi előkészítőből, hanem az évfolyamos könyvekből). Plusz ismétlésre ajánlom a Nagy Etele-féle jegyzetet (én azt közvetlenül vizsga előtt néztem át)

Kémiából én elsősorban a Mozaik érettségi felkészítőjéből tanultam (szerintem itt meg az évfolyamos könyveknek nem volt sok haszna). Villányi érettségi felkészítőjét én a vizsga előtti hetekben néztem át. És tölts le egy leírást a netről, ami a kísérletek leírását tartalmazza (többet is találsz, én kétfélét vetettem össze - ezekhez a youtube-on is találsz videókat)

Ami nagyon fontos: töltsd le az oktatas.hu-ról a követelményrendszert, és az alapján haladj, mert mindkét tárgy könyveiben több van, mint ami az érettségire kell! (Persze, alkalomadtán ellenőrizd, nem módosítják-e majd a követelményrendszert, mielőtt sor kerül az érettségidre.)

Szintén az oktatas.hu-n megtalálod az összes korábbi érettségit a megoldókulcsokkal együtt!

2017. febr. 15. 22:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! Sokat segítettetek ezzel!
2017. febr. 15. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!