Rosszul tudom, hogy kell kiszámolni a felvételi pontokat?
Teljesen belezavarodtam,mert mindenki mást mondd.Elolvastam a tájékoztató könyvet is de az csak még jobban összezavart.Tudom,hogy volt már pár ilyen kérdés,de létszí segítsen valaki.
Én úgy tudom,hogy:
2 féle pontszámítási módszer létezik,és automatikusan azt veszik figyelembe amelyik az illetőnek jobb.
A: Tanulmány pontok + az 5 érettségi tantárgy százalékos eredménye.
Tehát összeadom a két év végi jegyeimet a bizonyítványomban és megszorzom kettővel(max 100 pont) + kiszámolom az érettségi eredmények átlagát,és az átlag lesz pont (szintén max 100 pont).Az így kapott kép pontot összeadom,és ha nekem ez a kedvezőbb számítási módszer akkor megszorozzák kettővel.
B: a két felvételi tantárgy százalékénak az összege (max 200 pont),és ha ez a kedvezőbb számítás nekem,akkor ezt a számot fogják beszorozni kettővel.
nem...
a 480 pont 4x100+80ként jön össze
Ł: Az egyik fő érettségi tárgyad eredménye %ban
ß: A másik fő érettségi tárgyad eredménye %ban
¤: Az 5 tárgyból a 2 utolsó év végi jegyeid összege*2
Đ: Az 5 érettségid %os átlaga
vagy (Ł+ß)*2
vagy Ł+ß+¤+Đ
Az első válaszoló féle verziót még én sem hallottam,teljesen eltér attól amit írtam.
Mikor érettségiztél?Nem lehet,hogy ez a korábbi pontszámítási rendszer?
Jajj drágáim...
2 féle pontszámítás van. A kérdező rosszul írta.
Az A és a B pont egybetartozik.
Vagyis első pontszámítási mód:
évvégi eredmény + érettségi eredmények százalékos átlaga + két felvételi tárgy százalékának az összege, + a többletpontok.
A második pontszámítási mód az a duplázás, amit az első is leírt. Itt nincs évvégi eredmény, nincs mind az öt érettségi tárgy átlaga, hanem csak a két felvételi tárgy százalékának az összege amit meg kell szorozni kettővel. + a többletpontok.
Vagyis. egyik felvételi tárgyad: 100*2 + a másik felvételi tárgyad: 100*2 + 80 többletpont...
igen az előző jót irt tehát:
a két felvételi tárgy összeadva megszorozva kettővel(max 400), vagy a tanulmányi pontok(100) meg érettségi pontok(100) meg a két felvételi tárgy összedava(200)
ehhez ugye még hozzájönnek a többletpontok is
83 és 86%-os írja jól, de én is leírom még egyszer, megerősítésképpen:
1. módszer:
utolsó két év év végi jegyei szorozva kettővel (matek, magyar, töri, nyelv, egy választott tárgy) - max 100 pont
+ 5 érettségi tárgy (matek, magyar, töri, nyelv, választott) érettségi eredményének %-os átlaga - max 100 pont
+ két felvételi tárgy %-a - max 200 pont
+ pluszpontok
2. módszer:
két felvételi tárgy %-a duplázva (max 400 pont)
+ pluszpontok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!