Hogyan lehet fizikából hatékonyan felkészülni az érettségire?
Idén fogok középszinten érettségizni fizikából és félek az írásbelitől. Sajnos az iskolám támogatása egyenlő a nullával, így kénytelen vagyok itthon, egyedül felkészülni. Az elméleti dolgokkal semmi problémám nincs, nem bemagolom őket, hanem értem is azt, amit megtanulok és szeretem is a fizikát, de amikor arra kerül a sor, hogy számoljak egyszerűen leblokkolok, hogy az adott feladatot hogyan is kéne számolni. Röviden megfogalmazva az elméleti tudásomat nem tudom átvezetni a gyakorlatba, tehát nem a matematikai részével van a problémám, hanem a fizikaival. A panemsulis fizika könyvet már kétszer kiolvastam, azóta nekifeküdtem már a mozaikos érettségire felkészítő könyvnek is, de állandóan falba ütközök, amikor a számolásos feladatokhoz érek. Van bármi tanácsotok, hogy hogyan dönthetném le ezt a "falat", legyen az magántanár, kitartó gyakorlás, stb..?
A válaszokat előre is köszönöm!
google:
Kidolgozott fizika példák
Régi érettségik + megoldó kulcs
de középszinten van egy jó tippem, ha még lehet függvénytáblát használni érettségi közben: Tudd mindig mi hol van benne, minden másodperc számít. Ha van egy feladat, -legtöbbször középszint mivolta miatt általában könnyűek és gyorsak- írd ki a betűket, amiket adatként adnak meg (pl nyomás p, sebesség-v stb..) Keress az adott témakör képletei között olyat, ahol szerepelnek. Onnantól pedig kis sakkozás és kijön. Legtöbbször max 3 lépés egy feladat. (2-3 képlet) Érteni majd szóbelire ráérsz, de ahogy írtad azzal nincs gond.
5# vagyok
Akkor gyakorolj a függvénytábla segítségével. Nem vagyok büszke rá, de sosem értettem mit csinálok, és az írásbelim így 92% lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!