BGE-sek vagy felsőoktatásban (csúszás) jártasak hogy van ez?
FOSZK levelezős vagyok államni, most lenne a 2.félévem tavasszal.
Számvitel alapjai tárgy nem sikerül normál vizsgaként, VK-ra nem tudtam volna elmenni, időben leadtam előtte.
Most a tavaszi félévben épül rá sajnos vezetői számvitel, arra meg 3. félévben bér és munkaügyi elszámolások tárgy.
Na most mivel a számvitel elúszott így ugye tuti h van egy félév csúszásom.
De sajnos korábbi tanulmányaim miatt 4 félévem van már csak államis, - pont elég lenne normál esetben egy FOSZK-ra) szóval az 5. fizus lenne.
Hallottam olyanról hogy elvileg van kreditarányos önköltségfizetés, tehát lehetséges az hogy a plusz félévben nem az egész félévet fizetem hanem csak egy részét, találtam egy táblázatot ami alapján pl. ha 6 kreditnél kevesebbet veszek fel az 45%-os fizetési kötelezettséget jelentene. – Nem a teljes féléves kb 180.000-es díjat kéne fizetnem majd 1,5 év múlva a 45%ot pl könnyebben összeszedem addig… Nem mindegy.
Lehet ezt így?
Hogy abban az utolsóban csak az egy db csúszott tárgyat veszem fel?
Hívtam a tanulmányisokat, de telefonon nem lehet velük egyeztetni (TVSZ nem egyértelmű, felsőbb évesektől nem kaptam választ) én meg 140 KMre lakom a sulitól és most konkrétan ezen múlik hogy aktív legyen-e a tavaszi félévem, (szombatig lehet aktiválni-passziválni), mert lehet hogy inkább passzívra megyek és akkor bár csúszok félévet, de nem kell fizetnem majd.
Köszi előre is.
úgy számoltam hogy ősszel felveszem számvitel alapjait, jövő tavasszal vezetőit (az már eleve szakmai gyakos félév lenne amellé nem tudom felvehetem-e, és akkor az 5. (jövő őszi félévben meg a bér és munkaügyi elszámolásokat. Na és akkor ezért fizetnék ugye x %-ot...
De nem vagyok biztos menne h ez működhet.
oköszi :)
de azt akkor ráér abban a félévben beadni ?
Abból nem lenne baj h abban a félévben 1 db tárgyam van?
Szak gyakot ettől független megcsinálhatom majd 4. félévben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!