Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy egy...

Mi az oka annak, hogy egy érdeklődő, okos gyerek később rossz tanuló lesz?

Figyelt kérdés
Mármint a jegyei lesznek rosszak, annak ellenére, hogy nagy lexikális tudással rendelkezik.
2017. febr. 1. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Önbizalomhiány, figyelmetlenség, negatív megerősítések. Az általánosságban nagy tudás még nem garancia arra, hogy az adott anyagot meg tudja tanulni/megtanulta, viszont növeli az esélyét annak, hogy kellő motiváció mellett sikerüljön.
2017. febr. 1. 18:20
 2/8 Carragher_x ***** válasza:
64%
Ezer oka lehet annak, hogy nem tanul, no meg elég könnyen elképzelhető, hogy nem is okos.
2017. febr. 1. 18:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A rossz oktatási rendszerünk sosem volt kíváncsi arra, hogy a gyerekeket mi érdekli. Van egy haszontalan kerettanterv, amit be kell vágni szóról szóra, és ha ezt nem teljesíted, akkor "hülye vagy, kisfiam, még kukásnak se leszel jó". És mivel a diák folyton "rossz" jegyeket kap, előbb-utóbb el is fogja hinni magáról, hogy hülye, hiába jó képességű, érdeklődő kisgyerekként kezdte az iskolát.
2017. febr. 1. 18:25
 4/8 Carragher_x ***** válasza:
24%
Ez is igaz, csak mondjuk a kérdező pont ennek a fordítottját írta la, miszerint a gyerek pont hogy magol.
2017. febr. 1. 18:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam magoló gyerekről, honnan veszed ezt?
2017. febr. 1. 19:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Én tévedtem, nem a lexikális tudásra gondoltam, hogyan is magolhatna egy óvodás?

Arra gondoltam, hogy már úgy megy iskolába, hogy szélesebb körű ismerettel rendelkezik, mint a kortársai, és később is többet tud, mint a tananyag, mert maga jár utána a dolgoknak. (Ennek van valamilyen neve?)

2017. febr. 1. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az autodidakta szélsőséges megfogalmazás, az érdeklődő / kíváncsi megfelel, mivel ekkor utána jár annak ami érdekli.
2017. febr. 1. 20:18
 8/8 Kistál_és_a_torz válasza:
Ő most óvodás? (2017.)
2023. jan. 12. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!