Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek holnap nehéz lesz...

Szerintetek holnap nehéz lesz a német középszintű érettségi?

Figyelt kérdés

Félek...

:-(

Nyugtassatok meg, hogy nem kell félni :-D

2010. máj. 6. 21:29
 1/8 anonim válasza:
A középszintű németet most meg tudnám írni 70%-ra, pedig max tudok 100 szót. Qva egyszerű
2010. máj. 6. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne félj,nem lesz nehéz szerintem sem:)Bár én nem tanulok németet,de sok ismerősöm igen,és ők is azt mondták,hogy nem lesz nehéz.

Sok sikert!:)

16/L

2010. máj. 6. 22:23
 3/8 anonim válasza:
Ha tudsz németül,könnyű.Ha nem,szenvedés.Tudom benne voltam,én angolos vagyok,a német rettenetes volt,A nyelvtana katasztrófa.Hiába félsz,kapd össze magad,többet tudsz mint gondolnád.A tudat alatt ott lappang a tudás.Sikerülni fog .P.Tibor
2010. máj. 7. 09:44
 4/8 anonim válasza:
Majd írd meg mit alkottál?!A vizsgához tudás meg szerencse kell.Ez a tapasztalat.Nem azért rohadunk a padban évekig,hogy itt bőgjünk le.Te sem fogsz.
2010. máj. 7. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Itt vagyok. Megtörtént a dolog sajnos :-)

Mit is mondjak... furcsamód a levélírás piszok egyszerű volt (nekem legalábbis), el tudtam ereszteni a fantáziámat.

Aki tudja miről van szó, a 2 választható levél közül az első témát választottam. Jó lett.

A hallott szöveg értése részben az utolsó feladat KATASZTRÓFA VOLT! Mintha angolul is beszéltek volna benne :-D Röhej, komolyan... ez az utolsó feladat esetleg egy felsőfokú nyelvvizsgára lenne jó. Szánalmas :-D

Csak néztünk nagyokat, hogy mit mondd a beszélő,ráadásul nagyon elhadarta az egészet...

A szövegértés is gyalázat volt... az utolsó A-H-ig terjedő valami eszméletlen sok és nehéz volt.

Íráskészség átlagos volt :-D Nem volt könnyű, de nehéz sem. A német nyelvtan nekem sosem ment, kíváncsi leszek.

Összességében nehéz volt. Pedig annyit gyakoroltam, hogy hihetetlen :-D

Szerintem csak 4-es lesz :-((((

(Ki fogom emelni a kérdést, és majd megírhatjátok a tapasztalataitokat, kedves érettségizők - ha idetévedtek) :-)

2010. máj. 7. 13:51
 6/8 anonim válasza:
Szóval "sajnos csak"4-es.Most dicsekszel,vagy panaszkodsz?4-es-hm,nekem 2-s lett,mégis örömömben vertem a ...kalapom a földhöz,hogy megúsztam.Ha csak nem ebben akarsz tovább menni,a kutyát nem fogja érdekelni soha ez az eredmény.A nagybetűs életben a dolog egyszerű.Vau-vau,vagy sem?A tudás.Az számít,ha német céghez mész.Ha nem,az sem.Nem írtad miben akarsz a továbbiakban keverni,hova,merre?A sógorom bajor,mikor kimentem hozzájuk,azt hittem nem tudnak eladni,kommunikálunk.Iggen otthon náluk,de a városban,boltokban,bajorokkal,csőd.Nagyon kedvesek,míg el nem kezdek "kommunikálni".Aztán,csak elnéző erőltetett mosoly,na még egy scheisse auslander.Na ennyit az iskolai nyelvtudásról.Rájössz,addig tudsz németül,míg egy igazi német nem nyitja ki a száját.Iskolai nyelvtudás 1-5 skálán 0.6.Kb. P.Tibor
2010. máj. 8. 11:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Német NYEK-en vagyok.

Tavaly volt heti 15 órám.

Most 4 van. Angolból 6.

Gőzöm sincs még, hogy mivel szeretnék továbbtanulni.

2010. máj. 8. 15:56
 8/8 anonim válasza:
Na,akkor a 4es nagyon frankó.Az angol nagyon fontos,a legfontosabb.Van időd,s,ha van nyelv érzéked is,szereted,nem csak kötelességből tanulsz akkor ott leszel a jók között.Igaz,nem kell elkapkodni a pálya választást,fokozatosan fejlődsz.Nő a rálátásod,na meg úgy is minden a véletlenen múlik,hol mire lesz lehetőség.Ha van elég tudásod,tudsz dinamikusan gondolkodni,elég rámenős is vagy,mert ,mindenért meg kell küzdeni.Arra gondolj,hogy sehonnan sem hiányzol,megy minden nélküled is,ezért neked kell helyet túrni magadnak,sokszor a más kárára,ez a stroegle for life,ha jól emlékszem.Nem használom az angolt,csak tecnikai kifejezésekre sajnos.Olyanok vagyunk mint a Bourbonok,semmiből sem tanulunk,s 18 éves kortól csak felejtünk.Ez a nagy átlag.Ha ebből kitörsz,sikeres leszel.Hajrá. P.Tibor
2010. máj. 9. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!