Szerintetek holnap nehéz lesz a német középszintű érettségi?
Félek...
:-(
Nyugtassatok meg, hogy nem kell félni :-D

Ne félj,nem lesz nehéz szerintem sem:)Bár én nem tanulok németet,de sok ismerősöm igen,és ők is azt mondták,hogy nem lesz nehéz.
Sok sikert!:)
16/L
Itt vagyok. Megtörtént a dolog sajnos :-)
Mit is mondjak... furcsamód a levélírás piszok egyszerű volt (nekem legalábbis), el tudtam ereszteni a fantáziámat.
Aki tudja miről van szó, a 2 választható levél közül az első témát választottam. Jó lett.
A hallott szöveg értése részben az utolsó feladat KATASZTRÓFA VOLT! Mintha angolul is beszéltek volna benne :-D Röhej, komolyan... ez az utolsó feladat esetleg egy felsőfokú nyelvvizsgára lenne jó. Szánalmas :-D
Csak néztünk nagyokat, hogy mit mondd a beszélő,ráadásul nagyon elhadarta az egészet...
A szövegértés is gyalázat volt... az utolsó A-H-ig terjedő valami eszméletlen sok és nehéz volt.
Íráskészség átlagos volt :-D Nem volt könnyű, de nehéz sem. A német nyelvtan nekem sosem ment, kíváncsi leszek.
Összességében nehéz volt. Pedig annyit gyakoroltam, hogy hihetetlen :-D
Szerintem csak 4-es lesz :-((((
(Ki fogom emelni a kérdést, és majd megírhatjátok a tapasztalataitokat, kedves érettségizők - ha idetévedtek) :-)
Német NYEK-en vagyok.
Tavaly volt heti 15 órám.
Most 4 van. Angolból 6.
Gőzöm sincs még, hogy mivel szeretnék továbbtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!