Emelt vagy közép angol érettségi?
felvételi tárgyad az angol?
mert ha igen akkor megéri hiszen akkor +28 helyett +50 pontot kapsz
ha nem felvételi tárgyad(nem ebből számolják a pontjaid akkor viszont felesleges, csak pontokat veszítenél vele, viszont ebben az esetben még számít a 28 pontod a nyelvvizsga miatt
Én emelteztem tavaly belőle.Valóban kicsit nehezebb mint a középfokú nyelvvizsga.Megerősítve az előttem válaszolót, 50pontot érne,ha felvételi tárgy,ha nem akkor igaziból nincs értelme neki.
Viszont ha úgy érzed,hogy nem vagy annyira profi belőle,akkor többet ér egy jobb középszintű mint egy rossz emelt.
Szia :)
Tegyük fel, hogy az angol felvételi tárgyad, tehát beleszámít a pont. Ebben az esetben,
Ha közepezel:
28 pont a nyelvvizsgáért, meg mondjuk 90 maga a vizsga (csak szemléltetés, drukkolok, hogy minél jobb legyen) az együtt 118 pontot ér, illetve a 90 százalék nagyon az érettségi átlagodon se ronthat. Ha duplázod az eredményt akkor pedig 208 pontot jelent (90+90+28). Nyilván ezek értékét befolyásolja a többi érettségid eredménye, de ez most csak úgy nagy vonalakban.
Ha emeltezel:
50 pont, amiért emeltezel . Ahhoz, hogy a sima számításban ugyanannyi pontot érj el, mint a középnél, tehát 118-at, ahhoz kell neked egy 68 százalékos emelt. Ha ennél többet írsz, akkor ugye több pontot is kapsz, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy ez az eredmény azért lejjebb húzza az átlagodat, mint egy jó közép. Ha pedig duplázásban gondolkodsz, akkor ebben az esetben a pontjaid száma 68+68+50=186, tehát itt már jobban kiütközik, hogy néha egy biztos közép, jobb, mint egy bizonytalan emelt.
Ismét hangsúlyozom, hogy ez csak szemléltetés, a többi eredmény nélkül nem mérvadó, de szerintem átgondolás tekintetében jól jön. Tölts ki egy-egy érettségit, nézd meg, hogy melyikből milyen szintre várod magad, aztán számolj, hogy melyikkel jársz jobban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!