Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gazdálkodási és menedzsment...

Gazdálkodási és menedzsment matek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, idén érettségizek és néztem a gazdálkodási és menedzsment szakot a BGE-n, hogy oda jelentkeznék. Tanultam középsuliban végig közgét és jó is vagyok belőle, meg szeretem is, felvételivel sem lenne gond, bekerülnék államira, viszont a matekkal elég nagy gondban vagyok... Kb. a hármas szintet tudom hozni középen, néha négyes (most félévkor pont négyes leszek), nem is szeretem és nehezen is értem meg a dolgokat. Ugye gazdmenen elég sok matek van és úgy hallottam elég nehéz is. Érdemes lenne így megpróbálnom? Vagy mivel utálom a matekot meg elég gyenge is vagyok belőle hagyjam a francba mert úgyis csak szenvedés meg bukás lenne a vége? El lehet végezni középsulis hármas középszintű tudással? És a középszintű érettségit is ilyen 40-50% körül várom. Sokan mondják nekem amúgy, hogy menjek, aztán a hiányosságokat lehet pótolni szorgalommal. De még most középsulis középszintű matekon is vannak olyan dolgok, amiket hiába ülök le és gyakorlok órákon keresztül, egyszerűen nem megy. Félek hogy egyetemen is ez lenne azt akkor kapa...

2017. jan. 17. 00:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egészen más az egyetemi matek, mint a középsulis. Én egy gyenge középsuliból 4-es matek érettségivel mentem bge pénzügy-számvitelre, 5 év kihagyás után (képzelheted, mennyi mindenre emlékeztem még...), de sok gyakorlással simán hozható.
2017. jan. 17. 02:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Nincs olyan sok matek benne, talán 4-5 olyan tárgy van amihez jobban kell a matektudás (deriválni meg társai, de ezeket úgyis tanítják), de matektanárral tényleg megoldható.
2017. jan. 17. 03:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Az egyetemi matek nagy része már inkább mechanikus, szóval nem kell hozzá olyan mértékben ötlet, mint egy kombinatorikai vagy szöveges feladathoz. Bátran!
2017. jan. 17. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!