Félévi bukás? Tobbi lent
Figyelt kérdés
Sziasztok.. Nemsoká itt a félév és közölte velem a magyar tanár, hogy megbuktam. Természetesen nem orulok neki... Egyedul attol felek,hogy otthon mi lesz.. Sosem buktam semmiből ez az első (es az utolso). Nagyon parázok hogy ki fognak akadni otthon. Valakinek van tanácsa, hogy hogyan tegyem rendbe a dolgot? Igen tudom vállalni kell a következményeket de édesapám nagyon szigorú nem tudom mit fog tenni, de 100%hogy nagyon kiakad. Segitsegeteket szeretnem kerni ezzel kapcsolatban hogy mi tévő legyek hogy ne legyen semmi gaz? Válaszokat elore is koszonom.. Egyebkent 9.be jarok.2017. jan. 16. 17:17
1/5 anonim válasza:
A félévi bukás nem a világ vége, sőt a tanárok is csak azért csinálják, hogy fenyítsenek.
Mondd el apudnak is, hogy hibáztál, de most rágyúrsz.
Csak akkor tényleg kapd össze magad és év végére javíts..
2/5 anonim válasza:
De sebaj, lényeg a lényeg: mondd el a szüleidnek! Ezen nincs mit magyarázni, el kell mondanod, mert ez nem olyan, amit el lehet titkolni, jobb ha tőled tudják meg. Amúgy meg fel a fejjel, ez csak félév, év végéig még simán javíthatsz! Sok sikert!
3/5 anonim válasza:
Amúgy nem tudom mi itt a kérdés. Apukáddal mit tudsz csinálni? Semmit, ezt már megszívtad, fél éved volt rá, hogy ezt elkerüld. Amit innentől tudsz csinálni, hogy tanulsz. Egy hármas-négyes szinten MINDENKI, a leghülyébbek is el tudnak mindenből érni. Ez csak a saját lustaságod következménye, hogy ilyen lett. Kapd össze magadat és tanulj.
5/5 anonim válasza:
Aki közéliskolában vagy bármilyen iskolában bukik bármiből is, annak szerintem fogalma sincsen arról, hogy mi az a munka. Nem akarok én kardoskodni semmilyen érettségi, szakma, vagy diploma mellett. Annyi a lényeg, hogy akármilyen iskolában is vagy, tanulni kell, akármilyen munkahelyen is vagy, dolgozni kell. Ha iskolában megbuksz, legfeljebb elégtelen az adott tárgy. Ha munkahelyen nem teljesítesz valamit, azaz elbuksz, nincs olyan, hogy elégtelen, hanem kirúgnak, szélnek vagy eresztve, aztán nem kapsz tovább fizetést. Nem mondja senki sem, hogy kell tanulni, vagy hogy kell dolgozni. De akkor is mindennek van ára, értéke, ellenértéke és következménye. Ha nem dolgoztál megfelelően, ki vagy rúgva, nem lesz fizetésed, aztán éhenhalsz. És senki nem fog megsajnálni. Ha nem jutsz el a vizsgákig, aztán nem kapsz érettségit/szakmát/diplomát/stb, akkor legfeljebb nem fogsz tudni megfelelő munkát találni amiből a saját megélhetésedet teremtheted meg. Szerintem ezek a dolgok nem mindenkinek érthetőek, átláthatóak, átérezhetőek elsőre, és 15-20 éves gyerektől nem várhatom el. De ha valaki megbukott, majd kikerül az iskolából, akkor menjen nyugodtan gürcölni minden nap éhbérért, tapasztalja meg a kőfejtőt, a betonozást, aztán majd visszagondolva rájön, hogy csak sokkal könnyebb lett volna mindenből 4-5-nek lenni mint minden nap szarrá szakadni koldusfizetésért. Előbb-utóbb úgy is mindenkinek dolgoznia kell valamit és nagyon nem mindegy hogy mit. Majd ha idősebb leszel kedves kérdező, mindezekre rá fogsz jönni saját magadtól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!