Mennyi idő alatt lehet megtanulni targoncázni?
Én annak idején előző munkahelyemen tanultam meg. Ott már nem emlékszem pontosan, de volt 1-2 nap elmélet (munka időben pár óra), majd gyakorlat. Gyakorlat kb 2 nap volt nálunk is, de 3-4x ülhettem targoncán. Utána vizsga. Kevésnek éreztem, de ment. A raklappakolgatás meg sztenderd, hiszen 90 %-ban ebből van a targoncás munkája. Látni kell, érezni. Nekem szerencsém volt, mert a villa minden irányban mozgatható volt, nem kellett 1-2 centiért kormányozni. :)
Gondolom mint Magyarországon mindenhol itt is megy a fillérbaszás, hogy "8 embert letudunk 2 órában, papíron aláírják, hogy fejenként 3 óra volt, vagy megbuktatjuk őket. Mert ha fejenként 3 óra lenne, akkor már nem jönne ki a gáz/villany 3000 Ft-ból összesen, hanem fejenként lenne 4. És akkor fel kellene emelni a tanfolyamárakat, mert különben nem 2 hónap alatt tudom megvenni az új audit de akkor már drágák lennénk, máshova mennének az emberek... " Szóval fillérbaszásról szól. Rád meg tesznek. Ha átmész a vizsgán, akkor rendben, ha nem, akkor majd fizetsz. Vagy ha tudod megbeszéled az oktatóval, hogy óránként 10.000-ért tart magánoktatást neked feketén.
De az első pár hónap alatt úgy is belelendülsz! Ne aggódj! :) :) Ha azon a gépen tanulsz amin dolgozni fogsz az előny, ha nem, akkor meg teljesen mindegy, mert minden gyártó gépei máshogy viselkednek kicsit!
Köszönöm szépen neked is a jó szavakat!Az a helyzet hogy jelenleg a munkahelyemen nincs szükség a targoncára (GE-nél dolgozom).Ha jóeséllyel rövidesen elküldenek leépítés miatt akkor tudnám majd hasznát venni a targoncás jogsinak.Ennek előzménye hogy kb fél éve kényszerből elmentem dolgozni a Jabilba Tiszaújvárosra.Raktári területen dolgoztam és rájöttem hogy szeretem csinálni.Anyagok bevételezése , rendszerbe szedése , könyvelés kivitel a a gyártósorra stb.Szeretnék legközelebb hasonló területen dolgozni csak mondjuk kicsivel közelebb a lakhelyemhez és azért nem 12 órába hanem 8-ba.
Köszi mégegyszer a kommentet és a jó szót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!