Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni targoncázni?

Figyelt kérdés
Elkezdtem a targoncás tanfolyamot.Az elméleteten szinte semmit nem tanulunk.Volt eddig 1 db gyakorlat ahol 2-szer ülhettem oda a targira, ezen kívül lesz még 1 gyakszi utána vizsga.Én ezt nagyon kevésnek érzem persze papíron aláírtuk hogy még ennyi meg annyi órán részt vettünk.Az első gyakorlaton igaz hogy először ültem még targoncán de kicsit ügyetlen voltam.Elvittem egy helyre két raklapot majd rá kellett tenni másik hármat.Kb 5-8 centivel mellé raktam a fenti hármat mert nem láttam semmit a szállított raklaptól, mikor felemeltem hogy lássak akkor a szög nem volt tökéletes.Mikor elkezdtem a tanfolyamot nekem nem csak a papír volt a lényeg hanem hogy meg is tanítsanak targoncát vezetni úgy hogy akár munkába is tudjak majd vele állni.Így most egy kicsit elment a kedvem az egésztől...

2017. jan. 11. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Szakképző Centrum szervezte ingyenes tanfolyam?
2017. jan. 12. 10:40
 2/6 anonim válasza:

Én annak idején előző munkahelyemen tanultam meg. Ott már nem emlékszem pontosan, de volt 1-2 nap elmélet (munka időben pár óra), majd gyakorlat. Gyakorlat kb 2 nap volt nálunk is, de 3-4x ülhettem targoncán. Utána vizsga. Kevésnek éreztem, de ment. A raklappakolgatás meg sztenderd, hiszen 90 %-ban ebből van a targoncás munkája. Látni kell, érezni. Nekem szerencsém volt, mert a villa minden irányban mozgatható volt, nem kellett 1-2 centiért kormányozni. :)

Gondolom mint Magyarországon mindenhol itt is megy a fillérbaszás, hogy "8 embert letudunk 2 órában, papíron aláírják, hogy fejenként 3 óra volt, vagy megbuktatjuk őket. Mert ha fejenként 3 óra lenne, akkor már nem jönne ki a gáz/villany 3000 Ft-ból összesen, hanem fejenként lenne 4. És akkor fel kellene emelni a tanfolyamárakat, mert különben nem 2 hónap alatt tudom megvenni az új audit de akkor már drágák lennénk, máshova mennének az emberek... " Szóval fillérbaszásról szól. Rád meg tesznek. Ha átmész a vizsgán, akkor rendben, ha nem, akkor majd fizetsz. Vagy ha tudod megbeszéled az oktatóval, hogy óránként 10.000-ért tart magánoktatást neked feketén.

De az első pár hónap alatt úgy is belelendülsz! Ne aggódj! :) :) Ha azon a gépen tanulsz amin dolgozni fogsz az előny, ha nem, akkor meg teljesen mindegy, mert minden gyártó gépei máshogy viselkednek kicsit!

2017. jan. 12. 11:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem ingyenes a tanfolyam.Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat és Köszi a biztatást.
2017. jan. 12. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:
menni fog az, végezd el a tanfolyamot, aztán pár hét alatt megtanulod. én régebben csináltam, de csak hobbiból, elég sokat fejlődtem
2017. jan. 12. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked is a jó szavakat!Az a helyzet hogy jelenleg a munkahelyemen nincs szükség a targoncára (GE-nél dolgozom).Ha jóeséllyel rövidesen elküldenek leépítés miatt akkor tudnám majd hasznát venni a targoncás jogsinak.Ennek előzménye hogy kb fél éve kényszerből elmentem dolgozni a Jabilba Tiszaújvárosra.Raktári területen dolgoztam és rájöttem hogy szeretem csinálni.Anyagok bevételezése , rendszerbe szedése , könyvelés kivitel a a gyártósorra stb.Szeretnék legközelebb hasonló területen dolgozni csak mondjuk kicsivel közelebb a lakhelyemhez és azért nem 12 órába hanem 8-ba.

Köszi mégegyszer a kommentet és a jó szót!

2017. jan. 12. 23:28
 6/6 anonim ***** válasza:
szakkozepbe 4 év.tanfolyamon 2 év.de am 1 hét alatt meg lehet siman.nem tom mert kell ra 4 év
2017. jan. 13. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!