Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol tudnám az érettségid...

Hol tudnám az érettségid megszerezni?

Figyelt kérdés
Van egy szakmám amit kitanultam,de azután nem mentem érettségire mert akkor azt gondoltam nincs rá szükségem,de most 21 évesen másképp látom.Eddig dolgoztam de nem nagyon van munka lehetőség,még tanulni szeretnék.Szeretném megcsinálni az érettségit,mert utána szeretnék felsőoktatásra menni.Hova menjek ez érdekében?
2017. jan. 10. 14:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyébként igenis már az, hogy megpróbálsz valamit, és teszel magadért, becsülendő, és jót tesz az önbizalomnak, ha sikerül, ha nem. Nem csak egy lövésed van az életben, a szimpla tudat pedig, hogy megpróbáltad már jelent valamit magadról.
2017. jan. 10. 20:32
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"milyen szintnek kell megfelelni 2-3 év múlva" - miért, milyen szintnek? A középszintű érettségi igazán nem egy nagy durranás (kivéve talán a nyelvtudást, ha valaki a nulláról indul, de 3 év ahhoz is elég). A többihez nem kell más, mint egy kis olvasottság és némi józan ész.

És miért kellene 90%-os emelt érettségi a felsőoktatáshoz? Még ha be is vezetik addigra, hogy kell egy emelt érettségi (aminek már legfőbb ideje lenne), akkor sem fogja mindenki 90%-ra megírni (és nem is kell), ez még a legnehezebb szakokra bekerülők többségének sem sikerül, és attól még felveszik őket.

Abszolút egyetértek azzal, hogy nincs rosszabb annál, mintha nem meri valaki megmérettetni magát, főleg ha 21 évesen alkuszik meg.

2017. jan. 10. 21:56
 13/13 A kérdező kommentje:

Azóta leérettségiztem.

Jelenleg a negyedik félévemet fogom kezdeni egyetemen. Abszolút meg vagyok vele elégedve, és bírom a tempót, bár ez a szakomnak is köszönhető, mert azt választottam, ami érdekel, amivel majd szeretnék foglalkozni.

Nem bántam meg, hogy jelentkeztem

2021. febr. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!