Regisztrált álláskeresőkén esti tagozatos OKJ?
Keresgéltem az ügy kapcsán de csak 1-2 dolgot találtam ami alátámasztaná azt, hogy esti OKJ tagozatra mehet az ember regisztrált álláskeresőiként is. Nem kapok semmi féle juttatást álláskeresőiként és OKJ-n se kapnék.
A TB-m a járási hivatal március 20-ig fizeti szociális alapon, a lapon csak annyit említenek, hogy közölnöm kell 15 napon belül ha: jövedelmi, vagyoni viszonyban vagy tartózkodási helyben történik változás.
gondolom az utolsót nem veszik el március 20-ig mivel esti OKJ se fizeti a TB-t.
Bárki mehet OKJ-re. Álláskeresőknek is szoktak meghirdetni okj-t a munkaügyi központok, talán ha oda mész kaphatsz valami átképzési támogatást.
De ha még nincs meg a 2 ingyenes okj-a, akkor mehetsz okj-re ingyenesre is estin, vagy levelezőn. Iskolarendszerű okj-k az ingyenesek, ha még nincs 2 ingyenes okj-d.
Jaja, ezekkel tisztában vagyok, csak a meghirdetett 2-4 hetes képzések elég hülye helyen vannak (megyeszékhely, jó messze).
Egy nappalim már van befejezve, törvény szerint még bőven lenne időm elvégezni a 2.-at is nappalin de egyik suli se (ahol érdeklődtem) engedi, hogy a 2.-at is nappalin végezzem, csak estin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!